Autor: Jaana Pikalev • 19. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Moskva ümbruses on raskeveokitele avatud 25 parklat

Moskva ja Moskva oblasti administratsioonide ühise tegevuse tulemusel on linna ümbrusesse tekkinud 25 parklat raskeveokitele. Tegevuse eesmärgiks oli vähendada Moskva linna teede koormatust, teatas ERAA.

Need parklad koos logistikakeskuste parklatega võimaldavad vastu võtta 85% Moskvasse ja Moskva oblastisse saabuvatest raskeveokitest. Raskeveokite

parklate ehitamine Moskva ringteest väljapoole on üks oluline osa Moskva liiklusummikute vähendamiseks.

Seda probleemi lahendab Moskva linnavalitsus koos Moskva oblasti valitsusega. Moskva oblasti valitsusel on plaanis alates 2011. aasta märtsist ehitada föderaaltrasside äärde 21 raskeveokite parklat 100 sõidukile. Moskva linnapea Sergei Sobjanin teatas Moskva transpordi arendamise küsimuste alasel koosolekul, et suurem osa kaubaliiklusest plaanitakse viia Moskva ringteest väljapoole.

Uue Moskva linnavalitsuse ja Moskva oblasti valitsuse ühine strateegia on suurlinna tühjendamine kaubatranspordist ja seda kiirtempos. Selleks, et

raskeveokite juhid saaksid mugavalt puhata ja et pealinna tänavad ei oleks nii koormatud, kavatsetakse juba aprillis lõpetada suurem töö autojuhtidelekämpingute korraldamisel.

Me oleme ära märkinud 58 platsi. Ja oleme juba faktiliselt alustanud nende ehitust, alustanud nende maatükkide kinnistamist, ütleb Moskva oblasti administratsiooni esimees Boriss Gromov. Tema sõnul on Moskva oblast 100% valmis osalema Moskva probleemide lahendamises. Varemalt on Rostransnadzori eksperdid nimetanud peamised põhjused, miks tekivad Moskva ringteel ja Moskva oblasti (20 km ulatuses alates Moskva ringteest) teedel ummikud. Need on ülemäärane arv Liikluspolitsei poste, valgusfoore, jalakäijate ülekäiguradasid ja ühetasandilisi ristumiskohti.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077