Autor: Rivo Sarapik • 28. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuring: Haapsalu raudtee pikendamine Rohukülani riski piiril

Värske uuring näitab, et praegu Keilast Riisipereni ulatuvat raudteelõiku on otstarbekas pikendada Turbani. Rohukülani pikendamise majanduslik kasu jääb raudtee ehituse maksumuse varju.

Tasuvusuuringu projekti juhi Rein Riisalu sõnul näitas uuring, et raudtee pikendamine Riisiperest Turbani on sotsiaalmajanduslikult tasuv, eeldusel et elektrifitseeritud raudtee ehituse maksumus on vähem kui 740 000 eurot kilomeetri kohta. "Kogutud andmete alusel on meil põhjust väita, et sellise hinna eest, olukorras kus raudteetamm on olemas ja täitematerjalina kasutatav, on raudtee ja kontaktvõrgu ehitamine reaalne," täpsustas Riisalu. Tasuvusuuring näitas, et raudtee pikendamine Riisiperest Rohukülani ei ole sotsiaalmajanduslikult tasuv, kuna kogukasulikkus on liiga väike, et see kataks raudtee ehitusmaksumuse. "Nii odavalt ei ole võimalik raudteed ehitada," lisas Riisalu.

Uuringu põhjal leiti, et raudtee taastamine Riisiperest Rohukülani annaks ühiskonnale 30 aastaga kasu ligi 24 miljonit eurot, kirjutas Postimees.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077