Autor: Rivo Sarapik • 15. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Atonen: klassikaline postiteenus kuivab kokku

Eesti Posti nõukogu esimehe Meelis Atoneni sõnul vähenevad peale kirjaturu ka teiste klassikaliste postiteenuste mahud ning universaalse postiteenuse kasutamine kuivab järjest kokku.

See aga omakorda tähendab, et surve universaalse postiteenuse eest rohkem kahjumit saada on järjest suurem, vahendas ERR.

Siin on aga Atoneni kinnitusel riigi asi otsustada, kas tuleks ühel hetkel tõsta mingi teenuse hinda või kas tõsta maksu, mida kõik teenuseosutajad universaalse postiteenuse osutajale mõeldud fondi maksavad. Konkurentsiameti hinnangul aga võiks piirangud hoopis kaotada ning postituru täielikult avada.

Ainus asi, mida Eesti Post heaks ei kiidaks, on turgu piiravad meetodid, toonitas Atonen, pigem tuleb teenused paindlikumaks muuta - näiteks võiks inimene postiteenust postkontori asemel postiljoni käest osta saada.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077