Autor: Anne Oja • 6. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Post: vaba postiturg ei kao

Eesti Posti juhatuse liige Aavo Kärmas lausus, et Express Posti ja Eesti Posti ühendamise teema pole midagi uut, sest väikeses riigis pole mõtet kahte kojukandesüsteemi ülal hoida, samas on turul alati ruumi uute tulijate jaoks.

„Ma arvan, et huvi oli mõlemapoolne. Läbirääkimised kestsid nii mõned kuud, need algasid hilissügisel,“ vastas Kärmas küsimusele, kellelt initsiatiiv tuli ja kui kaua läbirääkimised kestsid.

„Küsimus pole ainult kirjades. Kui vaatame, mis on viimastel aastatel toimunud, siis nii kirjade kui ka perioodiliste väljaannete kojukanne on pidevalt vähenenud ja Eesti suuruses riigis pole mõtet kaht paralleelset kojukandesüsteemi käigus hoida,“ lausus Kärmas.

Kärmas märkis, et ei saa öelda, et Express Posti kadumisega kaob ka vaba postiturg. „Express Post oli meie suurim konkurent, aga eks neid väiksemaid ole teisigi. Ja kes tahab, võib turule tulla,“ sõnas ta.

Itella Informationi tegevjuhi Ahti Allikase sõnul sulgeb riik Express Posti Eesti Postiga liitmisel kaks aastat tagasi avatud kirjade turu. "Just konkurentsi tekkimine oli viimastel aastatel mootoriks, mis sundis Eesti Posti pingutama ja oma teenuste kvaliteeti tõstma."

AS Ekspress Grupp ja Eesti Meedia tahavad ajakirjanduse ja posti kojukandega tegeleva ettevõtte AS Express Post riigifirmale Eesti Post. AS Ekspress Grupp soovib loobuda osalusest, sest keskendub enam elektroonilisele meediale. Sellest tulenevalt väheneb nimetatud ettevõtte strateegiline väärtus Ekspress Grupile, teatas ettevõte börsile. Tehingu hind ulatub 2,3 mln euroni.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077