Autor: Anne Oja • 6. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Osula: kallutatuse taga on aastatepikkune töö

Mootor Grupi juhatuse esimees ja Sebe nõukogu esimees Hugo Osula tõdes, et kaugvedude turg on tõesti ühte suunda kaldu, kuid nimetas seda ettevõtte aastatepikkuse arendustöö ja bussidesse investeerimise tulemuseks.

Osula märkis, et seni, kuni reisijad veograafiku ja hindadega rahul on, pole tegelikult põhjust ettevõtete vahelist konkurentsi kunstlikult tekitama hakata. Osula sõnul löövad 2009. aasta detsembrist saadik häirekella bussiettevõtjad Arvo Sarapuu, Tiit Pruuli ja Neeme Tammis, kes soovivad kommertsliine enda kasuks ümber jagada.

Osula ütles samas, et liinikonkursside korraldamine juba toimivatele liinidele on sisuliselt ettevõtjate loodud toote riigistamine, mis tähendab tulu ja investeerimisriski riigile üleminekut. Sellise sammuga suureneks paratamatult ka riigi ja maksumaksja kulud.

„Ettevõtjate ärifookus keskendub liinitoote arendamiselt liiniloa võitmisele konkursil,“ tõi Osula esile teisigi negatiivseid külgi, mis võivad vähendada bussifirmade usaldusväärsust laenuandjate silmis.

Äripäev kirjutab, et suuremate linnade vahelistel bussiliinidel jääb igavesti valitsema Sebe, kui hakkab kehtima transpordiseaduse uus redaktsioon, mis kaitseb liinil juba tegutseva ettevõtja ärihuvisid.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077