Anne Oja • 6 jaanuar 2011

Ministeerium: kõik on korras!

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, mis on siiani ühistranspordiseaduse muudatusi välja töötanud, eitas ettevõtluse ja konkurentsi kahjustamist.

Ministeeriumi veondus- ja liiklustalituse juhataja Priit Vene väitel pööratakse uue ühistranspordiseaduse eelnõus liinilubade andmisel veoteenuse kvaliteedile, stabiilsusele, ohutusele, jätkusuutlikkusele ja muule sarnasele senisest rohkem rõhku.

„Kui turule tulev vedaja suudab pakkuda olemasoleva veoteenusega võrreldes paremat kvaliteeti, stabiilsust jne, peaks tal olema ka võimalik taotleda liiniluba soovitud liinile. Ühistranspordiseaduse eelnõu ei karmista, vaid pigem loob uutele vedajatelekehtiva ühistranspordiseadusega võrreldes parema võimaluse turule sisenemiseks,“ seletas Vene.

Äripäev kirjutab, et suuremate linnade vahelistel bussiliinidel jääb igavesti valitsema Sebe, kui hakkab kehtima transpordiseaduse uus redaktsioon, mis kaitseb liinil juba tegutseva ettevõtja ärihuvisid.

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Hedi Meigas
Hedi MeigasSündmusedTel: 5384 5159
Ana Madismäe
Ana MadismäeReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150