Autor: Jaana Pikalev • 30. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lennujaama toetusprogramm meelitas Ryanairi Eestisse

Kuna odavlennufirmad on alati olnud tundlikud kõiksugude lennujaamade kulude suhtes, siis Ryanairi meelitas Eestisse tõenäoliselt Tallinna Lennujaama välja töötatud uute liinide toetusprogramm.

Tallinna Lennujaama juhataja Rein Loik ütles rõõmsal toonil Logistikauudistele, et

Ryanairiga koostööalustamine elavdab Eesti lennundusturgu. „Tugeva vedaja lisandumine lennujaamale toob kaasa elavnemise, see toob Eestisse hulgaliselt turiste, ja äriinimesi,“ loetles Loik uue lennufirmaga kaasnevaid positiivseid mõjusid.

Loik rääkis, et koostööd Ryanairiga on planeeritud päris pikalt. Samas on aga lennujaam käivitanud ja väljatöötanud uute liinide toetusprogrammi, mis võimaldab uutel alustavatel liinidel saada lisaallahindlusi. Toetusprogramm on lennujaama juhi sõnul mõeldud kõikidele lennufirmadele.  

„Tundub, et meie poolt pakutud hinnaalandused sobivad Ryanairile,“ lausus Loik. Ta lisas, et varemalt pole koostööd olnud Iiri lennufirmaga seetõttu, et kõik odavlennufirmad on tegelikult tundlikud kõikvõimalike kulude suhtes. Lennujaam on aga viimasel ajal alandanud korduval lennujaamatasusid, nüüd kannab ka riik julgestus- ning päästekulud, mis on võimaldanud üldisi tasusid odavmaks ja atraktiivsemaks teha, pajatas Loik. Möödunud nädalal rääkis ka majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts valitsuse pressikonverentsil, et järgmisel aastal eraldatakse Tallinna Lennujaamale 65 miljonit krooni, mille arvelt alandatakse lennujaamamakse.

Et uus lennufirma võib Eestisse tuua ca 300 uut töökohta, pidas Loik täiesti reaalseks. „Rohkem turiste ja reisijaid tähendab kasvavat vajadust teenindusele,“ põhjendas ta, ning lisas, et see võib tähendada rohkem tööd nii taksojuhtidele, hotellidele ja restoranidele ja muudele teenindusasutusutele.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077