16. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Loksa Laevatehas jäi 87 miljoniga plussi

Loksa Laevatehase AS lõpetas möödunud aasta 86,8 miljoni kroonise puhaskasumiga, 2008. aastal jäädi 12,7 miljoni krooniga kahjumisse.

2009. aastal moodustas Loksa Laevatehase müügitulu ligi 377 miljonit krooni, Käibe 40-protsendiline  vähenemine aastatagusega (käive 2008. aastal 629 miljonit) võrreldes oli seotud nõukogu otsusega viia metalli omandisuhe üle emafirmale, nii ei kajastu müügitulus enam metalli müük. Metallijääkide müügitulu vähenes 66% seoses maailmaturu hindade langusega.

Puhaskasumiks kujunes pea 86,8 miljonit krooni. Kasumit mõjutasid puistlastilaevade ja militaarlaevade tellimuste täitmise lepingud, mis sõlmiti 2008. augustis, mil maailmaturuhinnad laevade tootmises olid kõrgel tasemel. Olulise osa andsid tuludesse ka tütarettevõtte Loksa Kinnisvara 1,6 miljoni kroonine kasum ja 1,85 miljoni kroonine intressitulu deposiitidest pankades, selgub ettevõtte majandusaruandest.

Keskmine töötajate arv mullu oli 588, aasta varem töötas Loksa Laevatehases 629 inimest. Tööjõukulud moodustasid 2009. aastal 164 miljonit krooni, kasvades aastaga 2,4%.

Tänavu lõpevad ettevõttel puistlastilaevadele ja sõjalaevadele plokkide tellimused endisele emaettevõttele. Mullu augustis teatas A.P. Moller-Maersk laevaehituse üksuse sulgemisest Europast ja selle üleviimisest Hiinasse. Seega on laevatehase käesoleva aasta peamine eesmärk leida uued tellimused. Ka on võetud suund suuremahuliste metallkonstruktsiooni tootmisele nafta- ja gaasitööstuse, rasketööstuse ning infrastruktuuri projektide tarbeks.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077