Autor: Siim Sultson • 28. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hansabussil reisijate arv kahekordne

Hansabuss Business Line’i reisijate arv Tallinna ja Riia vahel on kahekordistunud selle aasta esimesel neljal kuul võrreldes aastataguse perioodiga, teatab firma.

Aasta esimeste kuudega on Tallinna ja Riia vahel sõitva äriklassi bussiliini Hansabuss Business Line reisijate arv ligikaudu kahekordistunud. See on julgustav märk äritegevuse intensiivistumisest kahe Balti riigi pealinna vahel.

Kokku on käesoleva aasta neljal esimesel kuul Hansabuss Business Line’i teenuseid Tallinnast Riiga või vastupidi reisimiseks kasutanud ligi 8000 inimest. Aasta tagasi oli see näitaja veidi alla 5000 reisija.

2009. aastal reisis Hansabuss Business Line’iga kokku 15 986 reisijat – käesoleva aasta esimese nelja kuuga on saavutatud sellest mahust juba 50%. Võrreldes aga 2009. ja 2010. aasta aprillikuud, on vahe reisijate arvus enam kui kahekordne.

Hansabussi turundusjuhi Helen Kalbergi sõnul on Business Line’iga reisijate seas kõige enam ärireisijaid, seega võib reisijate arvu märkimisväärset kasvu aasta esimestel kuudel lugeda märgiks majanduskoostöö taasintensiivistumisest.

Kalberg märkis, et lisaks majanduskoostöö elavnemisele on reisijate arvu kasv seletatav ka asjaoluga, et need inimesed, kes varem sõitsid sama marsruuti auto või lennukiga, eelistavad nüüd Hansabuss Business Line’i.

“Üha enam mõistetakse, et meie bussidega saab Tallinna kesklinnast Riia kesklinna sama kiirelt ja mugavalt kui lennukiga. Kliendid, kes väärtustavad aega ja meie pakutavaid mugavusi, valivad üha sagedamini lennuki asemel bussi. Seda enam, et bussipileti hind on märksa taskukohasem,“ ütles Kalberg.

Hansabuss Business Line väljub Tallinnast Riiga ja vastupidi tööpäevadel kolm korda päevas ja puhkepäevadel korra päevas, piletihinnad Tallinn – Riia/ Riia – Tallinn algavad 225 kroonist.

Hansabuss Business Line kaubamärki opereerib 1996. aastal asutatud AS Hansabuss, mis on Eesti üks juhtivaid bussiettevõtteid. Hansabuss Gruppi kuulub 3 ettevõtet: AS Hansabuss, AS Mulgi Reisid ja Hansabuss Latvia SIA. Ettevõtted opereerivad kokku viit erinevat kaubamärki – Hansabuss, Hansabuss Business Line, Hansarent, City Tour ja Mulgi Reisid. Hansabuss Grupi masinaparki kuulub täna ligi 200 bussi ja veidi üle 80 rendisõiduki. Töötajaid on grupis kokku 350.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077