Autor: Siim Sultson • 22. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SLK kolme laeva nõustas Baltikumi Aasta Advokaadibüroo

Saaremaa Laevakompanii (SLK) kolme laeva ostu Norrast Hiiumaa ja Muhumaa liinile rahastab norralaste asutus, nõustajaks neile oli advokaadibüroo Sorainen, ilmneb advokaadibüroo teatest.

Advokaadibüroo nõustas Norra ekspordikrediidiasutust Eksportfinans kolme uue praami finantseerimisel. Norrast ostetud praamid hakkavad sõitma Saaremaa Laevakompanii juhitud liinidel mandrilt Hiiumaale ja Muhumaale. Eksportfinans finantseeris tehingut ligi 1,3 miljardi krooniga, millele lisandus ostjate omafinantseeringu osa.   

“Tegemist on ühe Eesti krediidituru suurima tehinguga sel aastal. Me oleme väga rahul, et saime nõustada nii kõrgetasemelist Euroopa krediidiasutust ja olla abiks tehingu juures, mis parandab Lääne-Eesti saarte praamiliinide kvaliteeti, mida kindlasti kõik eestlased eriti just suveperioodil kõrgelt hindavad,“ ütles advokaadibüroo SORAINEN partner ning regionaalse panganduse ja finantseerimise õigustöörühma juht Reimo Hammerberg.

Praamid toimetatakse kohale käesoleva aasta jooksul kolmes etapis. Esimene praam hakkas Rohuküla-Heltermaa liinil inimesi ja sõidukeid teenindama selle nädala alguses.

Norra kaubandus- ja tööstusministeeriumile ning pankadele kuuluv Eksportfinans on ainuke valitsuse eksporditoetusi jagav asutus Norras. Krediidiasutus teenib oma tulu rahvusvahelistel kapitaliturgudel ning on üks suurimaid avaliku sektori laenuandjaid Euroopas.

Finantseeringut tagas Norra Ekspordilaenude Garanteerimise Instituut, mis on peamine ekspordigarantiisid ja -kindlustusi väljastav riigiasutus. Asutuse põhiülesanne on edendada Norra kaupade ja teenuste eksporti ja investeeringuid välismaale.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077