Autor: Siim Sultson • 10. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sakkov: edu airBalticule!

Tallinna Lennujaama juhatuse liige Erik Sakkov usub, et airBaltic on nüüd ka kaubaveos agressiivne ja sihikindel. Tallinna ja Riia vahelises rivaalitsemises maksab nüüd vaid kvaliteet ja kiirus.

Eile teatas airBaltic, et pani sisuliselt kogu Riia Lennujaama kaubaveole käpa peale. Viimasel ajal end tubli lennukaubavedajana positsioneerinud Tallinna Lennujaam (eelmisel aastal veeti kaupu enam kui Riia ja Vilniuse lennujaamad kokku) tajub nüüd Riia tugevnevat konkurentsi.

Erik Sakkov tõdes, et airBaltic juba vaikselt askeldabki Tallinna Lennujaamas.

Äsja võttis Riia Lennujaama kaubaveo oma kontrolli alla airBaltic.

Kuidas vaatab sellele Tallinna Lennujaam, kuidas seda sammu Riias hindate?

Tallinna Lennujaama kaubamaht oli 2009 aastal kaks korda suurem kui Riia ja Vilniuse lennujaamadel kokku. airBalticu positsioon Riias on alati olnud kindel, võib uskuda et ka kaubavedude äris tegutsevad nad sama agressiivselt ja sihikindlat kui reisijateveos ning täidavad oma eesmärgid. Soovime neile edu.

Kas Riia Lennujaamast võib saada nüüd lennukaubaveo alal Tallinna Lennujaamale tõsine konkurent?

Kindlasti võib. Kui väikese maakaardi asemel tervet gloobust uurite, siis saate aru, et nii Tallinn, Riia, kui ka Helsinki asuvad sisuliselt samas kohas, omades samu geograafilisi eeliseid ja puudusi. Omavahelises konkurentsis tuleb mängu lennujaamade ning lennujaamade klientide teeninduse kvaliteet ja kiirus.

Kas airBaltic on püüdnud mingil moel saavutada teatavat kontrolli ka Tallinna Lennujaamas?

airBaltic veab ka täna väikestes kogustes kaupa oma liinilennukitega. Kui soovite huvitavat fakti, siis näiteks Leonardo da Vinci maal, mida eksponeeriti Kunstimuuseumis, saabus Tallinna just airBalticu lennuki pardal.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077