Autor: Siim Sultson • 4. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinki reisijatevedu ja  kaubavedu kahanesid

Võrreldes eelmise aasta veebruariga, Tallinki reisijatevedu kahanes pea kümnendiku, kaubavedu taandus napp paar protsenti, ilmneb firma teadaandest.

AS Tallink Grupp teenindas veebruaris kõikidel liinidel kokku 551 595 reisijat, mis on 8 protsendi võrra vähem kui eelmise aastal samal ajal.

Reisijate arv tõusis Läti – Rootsi ja Eesti-Soome liinidel, kus ettevõte teenindas kokku vastavalt 27 399 (+17,5 %) ja 238 900 (+1%) reisijat. Soome-Rootsi liinil teenindati veebruaris 233 038 reisijat (-14 %) ja Eesti-Rootsi liinil 52 258 reisijat (-19). Soome-Saksamaa liini mõlemad alused olid veebruaris plaanilistel hooldus- ja remonditöödel ning sel ajal liinil liiklust ei toimunud.

Reisijate arvu vähenemine veebruaris võrreldes möödunud aasta sama ajaperioodiga oli suuresti tingitud Soome talvepuhkuste perioodi osalisest langemisest tänavu märtsikuusse ning Soome-Saksamaa liini tööseisakust.

Veetud sõiduautode arv näitas veebruaris jätkuvat kasvu tõustes 5 protsenti 52 324 sõidukini.

Kaubaühikute maht langes võrreldes mullusega 1,8 protsenti 18 714 ühikuni seoses Superfast laevade hooldustöödega, mille tõttu veebruaris Soome-Saksamaa liinil liiklust ei toimunud.

AS Tallink Grupp on Läänemere juhtivaid laevanduskontserne, mis opereerib Tallinki ja Silja Line kaubamärkide all seitsmel erineval laevaliinil. Ettevõttele kuulub kokku 19 laeva. AS Tallink Grupp annab tööd ligi 6800 inimesele Eestis, Soomes, Rootsis, Lätis, Venemaal ja Saksamaal.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077