Autor: Siim Sultson • 1. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Sadam tegi ajaloolise rekordi

Võrreldes 2008. aastaga, paisutas AS Tallinna Sadam 2009. aasta müügitulu 8% ja tegi oma ajaloo rekordi, teatab sadam. 

ASi Tallinna Sadam 2009. aasta puhaskasum oli auditeerimata andmetel 407,8 miljonit krooni

ASi Tallinna Sadam 2009. aasta konsolideeritud müügitulu oli auditeerimata andmetel kokku 1 267 milj krooni kasvades eelmise aasta sama perioodi võrdluses 98 milj krooni ehk 8% võrra. See on ASi Tallinna Sadam jaoks läbi aegade rekordiline tulemus. Konsolideeritud puhaskasum moodustas 407,8 milj krooni, mis jäi eelmise aasta võrdlusperioodi näitajale alla 9 milj krooni ehk 2%ga.

ASi Tallinna Sadam 2009. aasta EBITDA oli kokku 840 milj krooni, kasvades aasta varasemalt tasemelt 81 milj krooni ehk 11% võrra. Ettevõtte laenukoormus moodustas aasta lõpu seisuga 2,6 mlrd krooni, kasvades aasta varasemalt tasemelt 273 milj krooni võrra. Laenukoormuse suhe EBITDAsse oli 3,1 mis annab tunnistust ASi Tallinna Sadam tugevast finantsseisundist ning võimekusest maksta omanikule märkimisväärseid dividende ja samaaegselt teostada ka kõik planeeritud suurinvesteeringud.

2009. aasta kujunes ASi Tallinna Sadam jaoks edukaks ka tegevusmahtude osas. Kaubamahuks kujunes 31,6 miljonit tonni, mis tähendab varasema aastaga võrreldes kasvu 2,5 miljoni tonni ehk ligi 9% võrra. Sellega tõusis Tallinna Sadam Läänemere idakalda suuremate sadamate võrdluses kaubamahu suuruselt Primorski ja St. Peterburgi sadamate järel taas kolmandaks, edestades nii Riia, Ventspilsi kui ka Klaipeda sadamat.

Vaatamata keerulisele majanduskeskkonnale ja vähenenud tarbimisele, püsis reisijate arv läbi aasta 2008. aastal saavutatud tasemel. Kokkuvõttes läbis ASi Tallinna Sadam koosseisu kuuluvaid sadamaid 2009. aastal kokku läbi aegade rekordiline arv - 7,26 miljonit reisijat. Sealjuures liinireisijate arv küll vähesel määral kahanes, kuid kruiisireisijate arv samas kasvas 39 tuhande reisija, ehk 10% võrra 416 605 kruiisireisijani, mis on Tallinna Sadama jaoks samuti läbi aegade parim tulemus.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077