Autor: Siim Sultson • 26. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Neste: määrdemüük Baltoilile, klientidele teatame täpsemalt

Neste Eesti AS peadirektori kohusetäitja Ivar Kohv tunnistas, et edaspidi hakkab firma määrdeid ja autovedelikke müüma nende edasimüüja Baltoil AS.

Paaril viimasel päeval kostunud vihjed, et Neste kavatseb Eestist koomale tõmmata, kütsid nii kütuse kui määrete huviliste seas huvi - mis toimub, kas on tõsi. Et ühtki selleteemalist ametlikku teadet seni näha polnud, muutus asi veelgi põnevamaks. On ju tegemist ühe Eesti, ka Põhjamaade olulisema tegijaga kütuse- ning määrdemüügi alal. Liiatigi alles detsembris lahkus firma Eesti tütre eesotsast Venemaale Indrek Kaju.

Teema uurimisel selgus, et siiski puudutab asi Neste määretemüüki Eestis. Seega kütusemüügis jääb olukord muutusteta.

Neste Eesti AS peadirektori kt Ivar Kohv palus lähetada talle küsimused meilitsi.

Küsimused olid järgmised:

1. Kas likvideerimise otsus puudutab vaid Neste määrdeainete osakonda või ka kütuse müügi pooolt? Teisisõnu: kas kavatsetakse Neste tervenisti Eestist ära viia või lahkub vaid määretega tegelv osa?

2. Kui lahkub terve firma, siis, mis tuleb asemele, mis saab töötajatest, vahenditest?3. Kui lahkub vaid üks osa ehk määretega tegeleja, siis kes võtab senise osakonna tegemised üle - kas näiteks Baltoil, osakonna senine juht või keegi muu? Kes?4. Millest võis soomlastel selline otsus sündida? Milles on põhjus?5. Mis sellest muutub kliendi jaoks?

Peadirektori kt Ivar Kohv vastas järgmist:

"Muudatus puudutab ainult Neste määrdeainete ja autovedelike hulgimüüki - tegevus korraldatakse ümber. Neste määrdeained ja autovedelikud on Eesti turul esindatud ka edaspidi ja alates 1. veebruarist 2010 müüb mainitud Neste tooteid edasimüüja Baltoil AS. Lepingulisi kliente tevitatakse muudatustega seotud üksikasjadest."

Kunagi aastaid tagasi oli Neste diiler Baltoil, viimane on ka R-Kioskite varustaja autokaupade ja õlidega.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077