Autor: Siim Sultson • 15. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laonduse uus suund - detailsus

Laomaailma juht Tarmo Tuisk usub, et alusekaupa mõtlemine peab laonduses tegema ruumi pakikaupa mõtlemisele.

"Mahtude vähenemine on toonud vajaduse oma tegevus ümberorienteerida," tõdes ta.

Jah, kõik on tore - kuid ka see vajab investeeringuid. Kes toimetas enne alustega, peab nüüd minema pakkide tasandile. Selleks on tema seletusel seniste riiulitelt vaid aluseid tõmmanud tõstukite asemele vaja alustelt pakke noppivaid tõstukeid. "Nii tuleb aja- ja inimressursi kokkuhoid," osutas Tusik uue aja retseptile.

Tema seletusel on Eesti laonduses alusekohti selgelt liiga palju, tühje ladusid ülearu. "Nüüd tuleks arvestada reaalsusega, tulla oma soovides maa peale," lisas ta.

Laomaailmal endal on üle poole laost tühi ja otsitakse kaasüürilist. Pealegi on ärimahud vähenenud üle poole. "Tuleme ots-otsaga kokku läbi väga tugevate ja ebameeldivate kärbete," lisas Tuisk vaikselt.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077