Autor: Siim Sultson • 7. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu-Valga liinile kaks rongipaari päevas

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) ja AS Edelaraudtee sõlmitud kokkuleppel alustab Tartu-Valga raudteelõigul 2010. aasta algusest tööd kaks rongipaari, teatab MKM. 

Mõlemal suunal saab olema kaks väljumist päevas: üks hommikusel ja teine õhtusel ajal.

Majandus- ja kommunikatsiooniministri Juhan Partsi sõnul sõlmiti vedajaga eelarve seisu arvestav kokkulepe.

Parts tunnustas  Edelaraudtee AS-i, kes leidis kokkuleppes võimaluse lisatoetust küsimata täiendava mahu teenindamiseks. „Oluline on, et avaliku teenindamise lepingud tagaksid vajalikud ühendused ja arvestaksid ka kohalike vajadusi,“  ütles Parts. Tartu-Valga liiniveo osas sõlmitud kokkuleppega  ei kaasne riigieelarvesse  lisakulutusi.  Täpsemad  2010. aasta sõiduplaanid selguvad kokkuleppe kohaselt novembri lõpuks.

Edelaraudtee juhatuse liige Kalvi Pukka on taas avatava rongiliini tuleviku suhtes optimistlik. „Head meelt valmistab see, et sõidukiirus kasvab, mis on väga oluline.  Kiiremad ühendused loovad head eeldused reisijate arvu kasvatamiseks. Sõidukiirus on reisijate jaoks eelistus nr. 1 ning Tartu-Valga liini taaskäivitamisega õnnestub meil kahe linna vahel liikuvatele inimestele kiiremat rongiühendust pakkuda.  Tartu-Tallinna kiirrongiliin tõestas ilmekalt, et lühem sõiduaeg toob tublisti reisijaid juurde,“ rääkis Pukka.

Tartu-Valga kokkuleppe alusel  lisandub täiendav veomaht 2010. aastal 119 720 rongkilomeetrit. Tartu-Valga liini kokkulepe täiendab selle aasta 4. juunil MKM-i ja AS Edelaraudtee vahel sõlmitud „Raudtee reisijateveo avaliku teenindamise lepingut“  2010.-2014. aastaks, millega riik tellib AS Edelaraudteelt 1,7 miljonit rongkilomeetrit 2010. aasta avalikuks liiniveoks.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077