• 31.08.09, 09:49
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Ober Haus: sügis võib laoüüri alla tuua

Rain Rätt, Ober Hausi analüütik eeldab teiselt poolaastalt laoüüride langust.
"Sügis-talveperioodil on tõusmas kommunaal- ja hoolduskulud, mistõttu ollakse valmis laopindasid üürile andma oluliselt madalamate hindadega, et mitte ise maksta kommunaalkulusid tühja pinna eest," selgitas Rätt.
Tema sõnul on täide läinud ennustus, et kasvab nõudlus väiksemate 200-500 ruutmeetriste laopindade järele. Kuna tarbimine jätkuvalt väheneb, on turule tulnud ka suuremad laopinnad. "Üüripakkumiste ja müügipakkumiste hulk on suurenenud, kuid kahjuks on paljude omanike ootused liiga optimistlikud, sest seoses pindade likviidsuse ja üürihindade langusega ei pruugi tootlus olla ootuspärane," lisas Rätt.
Ostu- ja müügitehinguid toimub vähe, kuna hinnad langevad ja ebakindlus majanduses püsib - võrreldes tipuga on üürihindade langus sõltuvalt asukohas ja objektist 30–60%. Suve jooksul on hinnad küll stabiliseerunud.
Millise on tehinguhinnad pakkumishindadega võrreldes? "Kordades väiksemad pakkumistest, et mitte frustreerida olemasolevaid üürnikke," selgitas Rätt.
"Endale soodsa pinna leidmiseks on parim võimalus pidada läbirääkimisi olemasoleva pinna omanikuga, rääkida talle plaanidest minna odavamale pinnale, tuua näiteid soodsamatest üüritehingutest ja te saategi endale parima hinna praeguses asukohas," soovitas Rätt.
Loe pikamalt laopindade turul toimuvast 1. septembri Äripäevast.

Seotud lood

Uudised
  • 02.02.09, 17:02
Üürniku leiavad eelkõige väiksemad laopinnad
Enim soovitakse üürida 300-700 ja 1000-1500 ruutmeetri suuruseid laopindu ja tootmishooneid.
Uudised
  • 27.08.09, 13:26
Domus: laoüürija otsib ka kümnekroonist säästu
Domus Kinnisvara andmeil on kliendid kulude kärpimiseks vahetanud laopinna väiksema pinna vastu ka 10-15 krooni soodsama ruutmeetrihinna puhul. Enim nõutakse täna 200-300 ruutmeetrist ladu.
Uudised
  • 03.02.09, 09:08
 Soodsaid laopindu tuleb juurde
Kui veel kaks aastat tagasi nappis turul moodsat laopinda ning eelmise aasta alguses kinnitasid kinnisvarafirmad laohindade püsimist, siis praegu on kuhjaga ületatud mõlemad väited.
Uudised
  • 01.09.09, 13:24
Liviko: laorent omamise asemel aitab ventiili reguleerida
Liviko tegevjuht Janek Kalvi peab oluliseks, et ettevõtte laoga seotud kulud on muutuvkuludeks ja makstakse vaid tarbimise eest.
  • ST
Sisuturundus
  • 10.10.24, 16:11
Lahendus ettevõtte juhile võlgade haldamiseks – Infopanga võlaregister
Juhid puutuvad sageli kokku keeruliste võlgnike ja hilinenud maksetega, mis võivad mõjutada rahavoogu ja tekitada stressi. Võlgnikega tegelemine on aeganõudev ja koormav, eriti kui kaasnevad meeldetuletused, vaidlustused ja võlgnike passiivsus. Infopanga võlaregister aitab aga juhtidel hallata võlgnevusi kiiremini ja lihtsamalt, säästes nii aega kui ka närve.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Logistikauudised esilehele