• 20.05.09, 12:16
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Kes saab osa Vene transiidist?

Kui põhjanaaber Soome kardab Venemaa soovist suunata konteinerid teedelt raudteele transiidi halvamist, siis Läti ettevõtjad näevad selles võimalust lisatööd teha.
Venemaa transiidivoogudele ihub hammast ka lõunanaaber Läti. Vähemalt osaliselt loodavad sealsed ettevõtjad ajalehe Dienas Bizness vahendusel umbes 200 000 konteineri transiitveost Venemaale osa saada. Seni on Ida-Lääne suunalisel transiidil olnud suurtegija Soome.
Lätlaste entusiasmi põhjuseks on Läti ja Venemaa sama rööpmevahe, samuti on Läti sadamatel head sidemed ja ühendus Euroopa suuremate kaubasadamate Hamburgi, Antverpeni ja Rotterdamiga.
Venemaa duumas on lugemisel eelnõu, mille kohaselt suunataks väljastpoolt Venemaad saabuv konteinertransport raudteele, projekti eesmärk on suunata kaubavood oma sadamatesse. Riigi transpordistrateegia kohaselt peaks aastal 2020 olema oma sadamate osakaal kaubavahetuses 80%.

Seotud lood

Uudised
  • 05.05.09, 14:05
Venemaa soovib konteinerid raudteele suunata  
Venemaa duumas on lugemisel eelnõu, mille kohaselt suunataks väljastpoolt Venemaad saabuv konteinertransport raudteele, projekti eesmärk on suunata kaubavood oma sadamatesse.
Uudised
  • 19.05.09, 12:34
Venelaste raudtee eelistamine võib sandistada Soome transiidi
Soome transpordimister Anu Vehviläineni sõnul võib Venemaa otsusel eelistada konteinerite veol autodele raudteed olla Soomele tõsised tagajärjed. See võib lõpetada transiidi läbi Soome.
Uudised
  • 20.05.09, 16:40
Artjomov: keelust ei võida keegi
Muuga CT konteineriterminal juhatuse esimees Sergei Artjomov kahtleb, kas Venemaa riigiduumas arutlusel olev ettepanek raudteevedude eelistamiseks praktikas rakendub.
  • ST
Sisuturundus
  • 10.10.24, 16:11
Lahendus ettevõtte juhile võlgade haldamiseks – Infopanga võlaregister
Juhid puutuvad sageli kokku keeruliste võlgnike ja hilinenud maksetega, mis võivad mõjutada rahavoogu ja tekitada stressi. Võlgnikega tegelemine on aeganõudev ja koormav, eriti kui kaasnevad meeldetuletused, vaidlustused ja võlgnike passiivsus. Infopanga võlaregister aitab aga juhtidel hallata võlgnevusi kiiremini ja lihtsamalt, säästes nii aega kui ka närve.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Logistikauudised esilehele