Autor: Mariliis Pinn • 8. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Romantika suundub Riia-Stockholmi laevaliinile

Tallinki kruiisilaev Romantika alustab alates 8. maist reisijate teenindamist 2006. aastal avatud Riia-Stockholm laevaliinil. Antud ümberkorraldusega suurendatakse liini veomahte ning arendatakse reisimugavusi.

Tallink Latvia tegevjuhi Hillard Tauri sõnul on arendustööd toonud juurde hulgaliselt reisijaid ning jätkuvalt positiivset arengut loodetakse ka Romantika saabumisest, teatas firma. „Kolme tegutsemisaasta jooksul oleme järjest suuremate ning uuemate laevade suunamisega pidevalt tõstnud nii liini veomahte kui ka üldist kvaliteeti. Usun, et Romantika võetakse väga hästi vastu ning oleme saavutanud liini laevade valikus optimaalse koosluse,“ märkis Taur.

Romantika on Tallinki esimene uus laev, mis valmis Soomes, Aker Finnyards laevatehases 2002. aastal. 727 kajutiga alus võtab korraga peale kuni 2500 reisijat ning 1000 liinimeetrit sõidukeid. Kõrgeimat 1 A Super jääklassi omava laeva pikkus on 193,8 meetrit ja laius 29 meetrit ning kiirus kuni 22 sõlme. Romantika läheb Riia-Stockholm liinile Läti lipu all ning laeva meeskond koosneb eestlastest ja lätlastest.

Romantika on suur kogupere meelelahutuskeskus. Laeval on viis erineva stiiliga restorani ja kohvikut, kaks poodi, laste mänguruum, saunad ning kuus pubi ja baari, mille hulka kuulub ka päikeseteki baar. Konverentsikeskuses on üheksa erinevat saali kokku 270 istekohaga.

2006. aasta aprillis avas Tallink Riia-Stockholmi liini reisilaevaga Fantaasia. Sama aasta mais vahetati Fantaasia välja reisilaev Regina Baltica poolt, mis nüüd Romantika saabumisega liinilt lahkub. 2007. aastal suunas Tallink liinile veel teisegi reisilaeva, Vana Tallinna. Antud aastast opereerib ettevõte liinil kahe laevaga, mis võimaldavad igaõhtuseid väljumisi mõlemast sihtsadamast. 2008. aastal vahetas Tallink välja ettevõtte laevastiku vanima reisilaeva Vana Tallinna, asendades selle Turu-Stockholmi liinilt saabunud Silja Festivaliga. Alates 2009. aasta maikuust teenindab Tallink Riia-Stockholmi liini reisijaid laevadega Romantika ja Silja Festival.

Möödunud 2007/2008 majandusaastal teenindas Tallink Riia-Stockholmi laevaliinil kokku 357 533 reisijat, mis oli ligi 40 protsenti enam kui aasta varem. Käesoleva majandusaasta esimeses kvartalis oli liini reisijate arv 98 043 (+35%) ning teises kvartalis 83 992 (+43%).

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077