Mariliis Pinn • 6. aprill 2009
Jaga lugu:

Arumeel: järsk langus on peatunud

Järsk langus on peatanud ja õppetunnid kätte saadud, ütles Schenker ASi juht Meelis Arumeel.

„Ütleme nii, et üllatusi ei olnud. Oleme turuga ühes joones,“ kommenteeris Arumeel ettevõtte I kvartali tulemusi. Ühtegi numbrit ta kahjuks öelda ei saanud, kuna Schenkeri omanik DB plaanib börsile minna. „Aga võtke SKP ja korrutage see kahega, saate logistikas valitseva trendi,“ andis ta vihje. „Ehk umbes 10% langus korda 2.“

Ta lisas, et import väheneb kiiremini, kui eksport, mida on näha ka väliskaubanduse defitsiidi kahanemises. „Kui vedajatega rääkida, siis välja ei taha enam keegi minna, kuna autod ei tule Euroopast tagasi,“ lisas ta.

Arumeel ütles, et järsk langus hakkas oktoobri teisest nädalast, kuid nüüd ollakse loodetavasti põhjale lähedal. „Viimased neli nädalat on järsk langus peatunud,“ selgitas ta. „Kui vaadata sektorite kaupa siis, laondus on veel languses. Autovedudes saadetiste arv isegi kasvab aga tonnid veel langevad. Lennunduses ei ole ühtset trendi. Konteinervedudes sõltub kõik sellest, kes paremat hinda sel päeval pakub, ei ole lojaalseid kliente.“

„Oleme optimistlikud, jääme ellu. See ei tähenda, et kriis on möödas, kuid oleme õppetunnid kätte saanud,“ ütles Arumeel.

„Meie majas on komme, et eelarvet hakatakse tegema juuli kuus. Ja isegi detsembri korrektuurid ei ole samad, mis veebruari omad,“ kommenteeris ta, kas ettevõte on aasta alguses tulemusi nähes ka oma plaanidesse korrektuure teinud. „Ikka allapoole, kuid igas valdkonnas on oma nüansid,“ ei soovinud ta plaane täpsustada.

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppLogistikauudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee