Autor: Mariliis Pinn • 31. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nissan arendab heitgaasivaba transporti

Nissan astus järgmise sammu elektrisõidukite masstootmise suunas, alustades koostööd Kirde-Inglismaa regionaalarenguasutusega One North East.

Lepingu raames hakatakse Ühendkuningriigis otsima võimalusi heitgaasivaba transpordi rakendamiseks, teatas firma. Pooled allkirjastasid majandusministri Lord Mandelsoni juuresolekul memorandumi, mis käivitab neljakuulise elektrisõidukite kasutamise arengukava. Kava hõlmab muu hulgas elektrisõidukite kasutuselevõtu ja tootmise otstarbekuse uuringut.

Nissani asepresidendi Andy Palmeri sõnul on Nissan võtnud endale kohustuse suunata üleilmset autotööstust elektrisõidukite masstootmise poole. “Täna One North East’iga sõlmitud leping edendab elektrisõidukite käikulaskmist kogu maailmas ja reklaamib Kirde-Inglismaad kui piirkonda, mis on heitgaasivaba transpordi kasutamiseks igati valmis,” ütles Palmer.

Palmer, kes viib ellu Nissani üleilmset elektrisõidukite kava, lisas, et arengukava on oluline samm edasi elektrisõidukite peatse kasutuselevõtu poole Ühendkuningriigis.

Koostöö raames jagatakse teavet elektrisõidukite arendamise kohta, uuritakse Kirde-Inglismaa infrastruktuuri sobivust heitgaasivabadele sõidukitele ja esitletakse Nissani Sunderlandi tehast kui üht tõsiseltvõetavat tootmiskandidaati.

Renault-Nissan teeb heitgaasivaba transpordi vallas koostööd Iisraeli, Taani, Portugali, Monaco vürstiriigi, Prantsuse kommunaalettevõtte EDF, Šveitsi elektriettevõtte Energie Ouest Suisse (EOS) ning Tennessee (Tucson) ja Oregoni osariikide ning California osariigi põhjaosas asuva Sonoma maakonnaga. Jaapanis on ühisettevõtte koostööpartnerid Kanagawa prefektuur ja Yokohama linn.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077