6. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ansip: postiteenuse maksemäärad ohjavad kooreriisujaid

"Universaalse postiteenuse osutamise jaoks on oluline see, et keegi kusagil tihedama asustusega piirkonnas ei riisuks koort ära lihtsalt odavamate hindadega," ütles peaminister Andrus Ansip eilsel valitsuse istungil.

"Kui sellised, kes riisuvad koore ära, ei kompenseeri hõredama asustusega piirkondades postiteenuse osutamise kulusid osaliselt, jääks keegi postiteenusest ilma," lisas ta. 

 Valitsus kehtestas universaalse postiteenuse maksemäärad. Alates aprillist on lihtsaadetisena edastatava kirja maksemäär nii riigisisestele kui ka rahvusvahelistele postisaadetistele 2,3 krooni, täht- või väärtsaadetisena edastatava kirjasaadetise maksemäärad on 18,9 krooni, postipakkide edastamise maksemäär on 0 krooni, sõltumata, kas see on liht-, täht- või väärtsaadetis.

Ansipi sõnul tähendab see, et D2D OÜ ja Ekspress Posti kirisaadetiste edastamise teenustasu võib muutuda ja maksest laekuvat tulu kasutatakse universaalse postiteenuse soodsa hinna tagamiseks. "Nii on see igal pool maailmas üldiselt. Ja lihtkiri on endiselt 5.50," ütles peaminister.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077