Autor: Mariliis Pinn • 27. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nissan tungib kaubikuturule

Uhiuue väikekaubiku NV200 turuletoomisega valmistub Nissan kaubikute maailmaturul kanda kinnitama.

Jaapanis jõuab NV200 turule enne suve, enamikus Euroopa riikides 2009. aasta sügisel, Põhjamaades ja Balti riikides 2010. aasta algul ning Hiinas ja teistes piirkondades pärast seda, teatas firma.

„Nissan on asunud vaatamata raskele olukorrale maailmamajanduses kaubikuäri laiendama. Meie eesmärk on laiendada ettevõtte äritegevust uute nutikate toodete ja teenuste abil, mis vastavad meie klientide vajadustele nii Euroopas kui ka maailmas,” lausus Nissan Motor Co., Ltd. üleilmse tootekujundusüksuse vanemasepresident Andy Palmer.

NV200-l on kolm mudelit: üks oma klassi suurima pakiruumiga kaubik ja kaks seitsmeistmelist varianti – nii paki- kui ka reisijateveoks sobiv funktsionaalne universaal ning luksuslikum sõiduautolik mudel. Sõidukitele pakutakse üht bensiini- ja üht diiselmootorit.

Tänu uuenduslikele lahendustele on NV200-l oma kategooria kõige mahukam ja praktilisem pakiruum. Kuigi sõiduki kogupikkus on pisut alla 4,4 m, on NV200 kaubikumudeli pakiruum üle kahe meetri (2040 mm) pikk. Maksimaalne kandevõime on 771 kilogrammi. NV200 universaalkerega mudeli ruumikas salong jätab ka sõitjatele palju ruumi.

NV200-l on sama liiki sõidukite hulgas esimesena lisavarustuses tagumine parkimiskaamera. Standard- ja lisavarustusse kuulub terve hulk sõiduautole iseloomulikke funktsioone, nagu Nissani „nutikas süütevõti”, elektriaknad ja ESP. Ohutust suurendavas standardvarustuses on nii blokeerumisvastased pidurid koos hädapidurdusassistendiga (BA) kui ka elektrooniline pidurdusjõu jaotussüsteem (EBD). Ka juhi ja kõrvalistuja turvapadi on olemas kõigil mudelitel, külgmisi turvapatju saab valida lisavarustusena.

Jalakäijate ohutusele mõeldes on kasutusele võetud energiat neelava konstruktsiooniga mootorikate, mis on valmistatud spetsiaalsetest kokkupõrkeenergiat summutavatest materjalidest. Tänu väikestele jooksvatele kuludele ning äärmiselt tõhusale mootorile ja käigukastile jäävad NV200 ülalpidamise kulud oma klassi madalaimate hulka. Säästa aitab ka spetsiaalne kaitsekonstruktsioon, mis vähendab avarii korral radiaatori ja teiste õrnade mootoriosade vigastusi.

„NV200 on meie vastus maailma kasvavale väikekaubikute nõudlusele. See on väga praktiline, läbimõeldud ja mugav, ülimalt funktsionaalse konstruktsiooniga ja soodsate ülalpidamiskuludega sõiduk. Sellega loodab Nissan täita funktsionaalset ja paindlikku väikekaubikut otsivate klientide vajadused,” märkis Palmer.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077