Autor: Mariliis Pinn • 27. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

51% firmadest ennustab veohindade langust

Konjunktuuriinstituudi küsitluse tulemusel plaanivad pea pooled ehk 45% veofirmadest tööjõudu vähendada ja üle poolte ehk 51% firmadest ennustab veohindade langemist järgmise kolme kuu jooksul.

Keegi ei usu, et töötajate arv kasvaks või hinnad võiksid järgmise kolme kuu jooksul transpordisektoris tõusta. 55% ettevõtjaid loodab, et töötajate arv ei muutu ja 49% ennustab, et hinnad jäävad samaks.

Eesti majandususaldusindeks oli veebruaris 64 punkti. See on 4,8 punkti madalam tase kui jaanuaris, 36 punkti madalam ajaloolisest keskmisest ja läbi kogu baromeetrite koostamise perioodi (1992-2009) kõige madalam tase. Eesti ekspordisektor peab hakkama saama oluliselt halvemal turul. Majandususaldus ja tarbijate kindlustunne on oluliselt halvenenud kõigis meile olulistes ekspordiriikides.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077