Autor: Mariliis Pinn • 27. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

51% firmadest ennustab veohindade langust

Konjunktuuriinstituudi küsitluse tulemusel plaanivad pea pooled ehk 45% veofirmadest tööjõudu vähendada ja üle poolte ehk 51% firmadest ennustab veohindade langemist järgmise kolme kuu jooksul.

Keegi ei usu, et töötajate arv kasvaks või hinnad võiksid järgmise kolme kuu jooksul transpordisektoris tõusta. 55% ettevõtjaid loodab, et töötajate arv ei muutu ja 49% ennustab, et hinnad jäävad samaks.

Eesti majandususaldusindeks oli veebruaris 64 punkti. See on 4,8 punkti madalam tase kui jaanuaris, 36 punkti madalam ajaloolisest keskmisest ja läbi kogu baromeetrite koostamise perioodi (1992-2009) kõige madalam tase. Eesti ekspordisektor peab hakkama saama oluliselt halvemal turul. Majandususaldus ja tarbijate kindlustunne on oluliselt halvenenud kõigis meile olulistes ekspordiriikides.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077