Autor: Mariliis Pinn • 26. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Transiitreisijate arv Riia lennujaamas kasvas aastaga kuus korda

Transiitreisijate arv Riia lennujaamas kasvas käesoleva aasta jaanuaris eelmise aastaga võrreldes kuus korda, 13 149-lt reisijalt 74 324-ni.

Tänu transiitlendudele on suurenenud ka airBalticu reisijate koguarv. Jaanuaris 2009 alustasid Riia lennuväljalt Läti lennufirmaga lendu 156 688 reisijat, teatas firma.

Läti lennufirma airBalticu Vilniusest ja Tallinnast lendu alustavate reisijate arv, kes läbivad Riia lennujaama ning suunduvad sealt edasi Euroopasse ja Aasiasse, on märkimisväärselt suurenenud.

Reisijate arvult oli jaanuaris 2009 kõige populaarsem Riiast väljuv sihtkoht Vilnius. Kokku lendas sellel liinil aasta esimesel kuul 12 922 inimest, mis on ligi viis korda enam kui jaanuaris 2008, mil reisijaid oli 2 293. Vilnius-Riia marsruut edestas reisijate arvuga nii Riia-Berliin kui Riia-Kopenhaagen liine.

airBalticuga lendas tänavu jaanuaris Tallinnast Riiga 9 186 inimest, mis on ligi 2,5 korda suurem arv, võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, mil reisijaid oli 3 520. Reisijate arvu kasv airBalticu liinidel on tõenäoliselt tingitud madalamast konkurentsist Tallinna lennujaamas – Estonian Air on märkimisväärselt vähendanud lendude arvu, samal ajal kui Hollandi lennufirma KLM teatas, et lõpetab alates 4. maist 2009 lennud Amsterdam-Tallinn liinil.

 

2009. aasta suvise lennugraafiku kohaselt lendab airBaltic Riiast Tallinnasse ja Vilniusesse iga päev seitse korda.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077