Autor: Mariliis Pinn • 5. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Lennujaama reisjate arv kasvas mullu 4,8%

Tallinna lennujaama läbis 2008.a astal 1 811 536 reisijat ehk 4,8% rohkem kui 2007. aastal.

2009. aasta jaanuaris läbis lennujaama 99 339 reisijat ehk ca 19% vähem kui eelmise aasta jaanuaris.

Tallinna 2008. aastal teenindati 41’654 lennuoperatsiooni (kasv 7%) ning 41’867 tonni kaupa ja posti (kasv võrreldes 2007. aastaga 84%).

Lennuoperatsioone toimus jaanuaris 2563, mis oli 17% vähem kui mullu samal perioodil, kaupa ja posti veeti 1787 tonni (langus 22%), teatas lennujaam.

83% reisijatest kasutasid regulaarlende, 17% reisijatest lendas mitteregulaarlendudel. Populaarseimaks puhkuse veetmise riigiks olid aasta lõikes Egiptus, järgnesid Türgi, Hispaania ja Kreeka, kaugematest riikidest toimusid otselennud Taisse ja Indiasse.

Regulaarlendudel lennati kõige enam Helsingisse, Londonisse, Kopenhaagenisse ja Oslosse. Avati kaks uut otseliini: Minskisse ja Münchenisse, samuti hooajaline liin Rooma (Estonian Air).

Kõige reisijaterohkem päev oli 27.juuni, kui Tallinna Lennujaama läbis 7103 reisijat. Lennuliiklus oli kõige tihedam 6. juunil, kui toimus 172 lennuoperatsiooni (86 lendu). Suurim lennuk, mis möödunud aastal Tallinna külastas oli Boeing 747-400 kaaluga 413 tonni, samas väikseim ülikerglennuk kaalus vaid 270 kg. Kõige kaugem sihtpunkt - 8822 km - oli San Jose (Ameerika Ühendriigid, Kalifornia). Kokku lendas Tallinna Lennujaamast 216 lennufirmat 372 erinevasse maailma lennujaama.

Nõudluse langust globaalsel tasandil kinnitab ka lennufirmasid ühendav Rahvusvaheline Õhutranspordi Assotsiatsioon (IATA). Reisijate arv langes enamikes Euroopa lennujaamades, vaid viiendikul kõigist selle regiooni lennujaamadest oli reisijate arvu areng positiivne. Kõige enam on ülemaailmne majanduskriis mõjutanud lennukaubavedusid, mille globaalne maht langes detsembris keskmiselt 22,6% võrreldes aastataguse perioodiga, peegeldades rahvusvahelise kaubavahetuse drastilist kokkutõmbumist.

Jaanuaris toimusid Tallinnast regulaarlennud 19 Euroopa sihtpunkti, samuti kahel kodumaisel liinil, Kuressaarde ja Kärdlasse. Kõige enam lennati otselendudel Tallinnast Helsingisse, järgnesid Kopenhaagen, Riia, London ja Stockholm.

Populaarseimaks puhkuse veetmise sihtkohtaks oli jaanuaris tavapäraselt Egiptus, järgnesid Kanaari saared ja Alpi suusareisid. Kaugematest riikidest toimusid otselennud Taisse ja Indiasse.

 

 

 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077