Autor: Mariliis Pinn • 17. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Schenker on palku alandanud kuni 20%

Schenker ASi on palku kärpinud juba kuni 20%, tunnistas firma juht Meelis Arumeel.

Enda ettevõttes on Arumeele sõnul kõik vajalikud kärpimised juba ammu tehtud ja kokkuleppel töötajatega on ka sissetulekuid alandatud. „See protsendinumber on erinev, vahemikus 0–20%. Prioriteedid on muutunud, mahud on muutunud, palga alandamine ei pruugi toimuda ainult kuu- või tunnipalga alandamises, vaid siin on kõik variandid on olemas,“ märkis Arumeel ja lisas, et see välja käidud 7% ei pruugi olla piisav number.

Hea, kui tehtud kärbetest selleks aastaks piisaks, kuid kui trend jätkub nii nagu praegu, siis on võimalik, et tehtud kärbetest Meelis Arumeele sõnul tema enda ettevõttele ei piisagi. „Ma pean silmas kogu firma kulutusi. Kuid millised variandid siis veel kasutusele võtta? Kas inimeste arvu vähendada või veel palga kallale minna, see oleneb sellest, mis tulema hakkab. Ja ma tahaksin näha seda inimest, kes teab, mis tulema hakkab,“ lisas Arumeel.

Kui oleks vaja tööle võtta uus inimene, siis Arumeele sõnul ei pruugi see palk olla sama kõrge kui eelmisel aastal. „Praegu pole mõtetki rääkida mingist palkamisest. Ma pole selle võimaliku protsendi peale mõelnudki. Ilmselt oleks uuele inimesele pakkumised ka lõigatud, kui me siin üleüldiselt lõikame,“ lisas ta.

Tema sõnul ei pruugi justiitsminister Rein Langi ettepanek lubada ettevõtetel kahenädalase etteteatamisega töötajatel palku kärpida kuni 7% olla piisav number.

"Mina pooldan igasugust vabadust inimestel vabalt mõelda. Mida vähem on raame, siis mõistlikud inimesed suudavad alati kokku leppida. See on alles idee ju ja seal on nii palju ääretingimusi. See üks kord aastas näiteks, mida see tähendab. Ma pole praegu kindel, et see üks kord aastas 7% kärpimine on piisav,“ kommenteeris Arumeel Äripäevale.

Justiitsminister Rein Lang tegi ettepaneku, et võiks seadusesse kirjutada võimaluse, et kahenädalase etteteatamise ajaga on võimalik riigisektoris ja erasektoris langetada töötajate palka kuni 7%. Seda võimalust saaks kasutada korra aastas ja siis, kui ettevõtjal on keeruline olukord.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077