Autor: Mariliis Pinn • 12. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jääteede tegemine Väinamerele peatab ajutiselt laevaliikluse

Seoses kavandatavate riiklike jääteede rajamisega peatab veeteede amet maanteeameti taotluse alusel ajutiselt alates 19. jaanuari keskööst Väinameres laevaliikluse.

Laevaliiklus peatatakse Virtsu–Kuivastu laevateest põhja poole, Rohuküla–Heltermaa laevateest lõuna poole ja Sõru–Triigi laevateest ida poole jääval merealal, teatas veeteede amet.

Läänemere jäälõhkumise administratsiooni andmetel oli eelmise nädala lõpus Väinameres tekkinud juba 2–10 sentimeetri paksune jääkate. Pärnu lahes oli jääkate 1–8 sentimeetri paksune, mujal Eesti rannikul arvestatavat jääd tekkinud ei olnud.

Veeteede amet peatas Väinamerel laevaliikluse ka mullu 21. jaanuarist 6. veebruarini, kuid sooja talve tõttu maanteeamet jääteid möödunud aastal ei avanud. 2007. aastal sai jääteedel sõita veidi üle kolme nädala, 14. veebruarist 9. märtsini.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077