Autor: Mariliis Pinn • 2. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Finnair võib vähendada lende kuni 30%

Majandusliku olukorra halvenemisel võib Finnair kärpida lendude sagedust kuni 30%, ütles Soome lennukompanii juht Jukka Hienonen Iltalehtile.

"Praegu lendame me rohkem kui sajasse sihtkohta. Hädaolukorra puhul vähendame lendude sagedust kolmandiku võrra," sõnas Jukka Hienonen. Samas ei matnud suurfirma juhataja maha lootust, et hakkama saadakse siiski vaid üheksaprotsendilise kärpega, vahendas aripaev.ee.

"Ühtegi lennuliini me vägisi käigus ei hoia, tühjade lennukitega pole mõtet lennata," kinnitas Hienonen.

Finnair peab tänavu leidma ligikaudu 400 miljonit eurot ehk 6,26 miljardit krooni, et osta viis uut oluliselt kütusesäästlikumat Airbus 330 ja kaks Embraer 190 lennukit. Osal lennukeist liisitakse, osade eest tasutakse mullusest aktsiaemissioonist teenitud rahaga.

Paraku on reisijate arv alates eelmisest suvest pidevalt vähenenud. Kehvale majandusseisule on Finnair juba varemgi reageerinud. Nii teatas Finnair septembris, et koondab 400 töötajat, sest läbirääkimised ametiühingutega palgakärpe suhtes tulemusi ei andnud. Lennukompanii tegi ametiühingutele ettepaneku vähendada töötajate sissetulekut.

Jaanuarist saadab Finnair järk-järgult sundpuhkusele 2000 pardateenindajat, vahendas YLE detsembri alguses. Samuti kavatseb firma vähendada tähtajaliste töölepingutega töötavate inimeste arvu. Praegustel andmetel lahkub firmast umbes 200 sellise lepinguga inimest. Sundpuhkusele saatmisest ei pääse ka lendurid.

Kolmanda kvartali lõpetas Finnair oodatust suurema kahjumiga (ligi 350 miljonit krooni). Mullu samal ajal teenis firma 876 miljonit krooni kasumit.

Kriisis lennufirma üritab kulusid 783 miljoni krooni võrra kärpida.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077