26. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

DHL sai 100 miljonit maksva logistikakeskuse

Logistikafirma DHL Estonia avabmaatranspordi kaupade käitlemiseks uue üle 100 miljoni krooni maksma läinudlogistikakeskuse.

Senisest oluliselt suurem logistikakeskus hakkab pakkuma kompleksseid logistikateenuseid, nagu kaupade käitlus, ladustamine, kolmanda osapoole logistika ning cross-docking.

DHL Estonia juhatuse liige ja DHL Freight äriüksusejuht Mati Kärti sõnul oliveel mõned aastad tagasi DHL tuntud eelkõige kullerfirmana. Nüüdseks on maatranspordiga tegelev äriüksus DHL Freight ettevõtte suurim, moodustades ligi 65 protsenti kogu käibest.

Uue keskusevajaduse tingiskaubamahtude kasv ning see, et üha enam soovivad kliendid lisaks transpordile ka kogu logistikaahela haldamist.

Kärdi sõnul võimaldab uus logistikakeskus käidelda efektiivsemalt suuri kaubakoguseid. Kui endises terminalihoones tuli opereerida 9 laadimissillaga, siis uues keskuses on laadimissildu 32. Tänu sellele paraneb kaubakäitlemise operatiivsus ning lüheneb tarneaeg.

Lasnamäel asuva logistikakeskuse arendajaks oli Joeston Investeeringute AS.

Logistikakeskus koosneb esimeses etapis 3000 m2 terminalist ning 4000 m2 laopinnast. Arvestatud on vajadusel lao- ja terminalipindade edasise suurendamisega, milleks kogu logistikakeskuse 30 000 m2 territoorium jätab piisavalt võimalusi. Investeeringud keskuse väljaehitamisse ulatusid üle 100 miljoni krooni.

Käti sõnul pakub uus logistikakeskuslisaks paremale klientide teenindamisele ka head töökeskkondaettevõtteenda personalile.Mehe sõnul tähistab Tallinna keskuse avamine olulise arendusetapi lõppu kogu Baltikumis - möödunud aastal ja käesoleva aasta alguses avati sarnased logistikakeskused ka Lätis ja Leedus.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077