14. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

AS Ühisteenused pidas ebaseaduslikku parklat

Tallinnas parkimist korraldav AS Ühisteenused kogus Lastekodu 48 kontorihoone juures linnale kuuluval maal parkimistasu ning määras ka leppetrahve, kuigi tal puudus selleks õigus.

Büroohoones bussijaama taga asuvad haigekassa ning kodakondsus- ja migratsiooniameti bürood ning teised asutused, kirjutas Postimees.

Möödunud esmaspäeval sai pärast mõneminutilist migratsiooniameti külastust autole roosa 500kroonise leppetrahvi nõude invaliidsuspensionärist Olev. Ta nentis, et Eesti Vabariigi kodaniku pass läks seega topeltkalliks maksma.

Hooneesisest ligi neljakümne kohaga parklast kuulub suurem osa linnale – vaid suhteliselt väike riba maja seina ääres ja veidi laiemad tükid maja otstes jäävad hoone krundile.

Vaatamata sellele nihutas parklat käitav AS Ühisteenused, kunagise Falcki ja praeguse G4S tütarfirma, mullu oktoobris parkla piiri eramaalt välja ning hõivas mitusada ruutmeetrit linnale kuuluvat maad.

Tallinna transpordiameti juhataja asetäitja Tiit Siimon pidi eile nentima, et linn pole Lasekodu 48 maja esisest parklast sentigi saanud. Nii linna tasulist parkimist korraldava kui ka erakliente teenindava ASi Ühisteenused sellist tegevust nimetas Siimon lubamatuks.

Siimoni sõnul andis transpordiamet ASile Ühisteenused korralduse ebaseaduslikud oranžid parklaviidad eemaldada juba eelmisel nädalal.

ASi Ühisteenused tegevdirektori asetäitja Kristi Vahtra nentis, et sai linnalt teate möödunud reedel, kuid ei jõudnud veel parkla piire tähistavate infotahvlite teisaldust tellida.

Ta selgitas omavolilist maahõivamist sellega, et majas asuvad kodakondsus- ja migratsiooniameti ning haigekassa bürood olid hädas: nende klientidele ei jagu parkimiskohti, mistõttu otsustatigi parkimisala laiendada.

Samas väitis kodakondsus- ja migratsiooniameti avalike suhete osakonna juhataja Katrin Rohtla eile, et lepingu parkla pidamiseks hoone omanikuga ASiga Aswega sõlmis Ühisteenused.

Vahtra sõnul vabandab AS Ühisteenused kõigi ülekohtuselt nuhelda saanud kodanike ees ja tühistab neile linna maal tehtud trahvid.

2004. aastal pidas AS Ühisteenuste emafirma Falck sama skeemi kasutades omavoliliselt parklat linna maal Ahtri tänaval. Pärast Postimehe paljastust pakkus firma linnale kahjutasuks 300 000 krooni.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077