6. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Linnavolinik Kruusimäe: koolibuss vedagu ka tudengeid

Tänasel Tallinna Linnavolikogu istungil teeb linnavolinik Tarmo "Kojamees" Kruusimäe (IRL) ettepaneku, et Viimsi ja Tabasalu kandist kesklinna kulgevad tasuta koolibussid võiksid peale võtta mitte ainult alg-, põhikooli ja gümnaasiumi õpilasi, vaid ka tudengeid ja kutsekoolide õppureid.

„Kui koolibussi täituvus on 60 protsenti, tekib küsimus, kuidas ratsionaalselt kasutada vaba neljakümmet protsenti?” sõnas Kruusimäe. „Leian, et oleks mõistlik ja kogu õppiva noorsoo suhtes õiglane, kui koolibuss teenindaks ka kutsekoolide õppureid ja üliõpilasi.”

Kruusimäe sõnul on arusaamatu, miks diskrimineeritakse kutsekoolide õpilasi, kes enamjaolt samaealised koolibussi kasutama õigustatud gümnasistidega. Samuti on imelik, et kui koolibussi käivitamise üks eesmärke on vähendada liikluskoormust, siis jätab linn kasutamata võimaluse pakkuda konkreetset alternatiivi ühele kindlale sihtrühmale, leiab linnavolinik.

„Kuna bussis viibib ka Ühisteenuste turvatöötaja, siis poleks karta kiusamist või muud võimalikku vääritut käitumist, mis põhjendaks vanemate õppurite eemale hoidmist koolibussist,” rõhutas Kruusimäe.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077