5. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Atonen: Eesti Raudtee tagasiost oli viga

Reformierakonna aseesimehe Meelis Atoneni hinnangul oli Eesti Raudtee aktsiate riigile tagasi ostmine viga, mida ta ei saa toetada isegi sellele vaatamata, et otsuse langetajaks oli Reformierakonna juhitav valitsus.

"Ilmselt tuleb täna tunnistada, et Eesti Raudtee tagasiost ei olnud vähemalt antud hinnaga, millega tehing tehti, õige otsus," ütles endine majandusminister Atonen arileht.ee-le antud online-intervjuus.

"See oli üks otsuseid, mille puhul ma Reformierakonas olen eriarvamusele jäänud," märkis Atonen.

Meelis Atonen lisas, et praegusel hetkel võib iga transiidisektoriga seotud objekti müük olla suhteliselt raskendatud.

"Ent minu loogika järgi ei peaks riik igal juhul veoteenuse osutamisega tegelema. Kui infrastruktuuri omamisele on mingi vabandus, siis ärisse sekkumine veoteenuse osutajana on vale. Pealegi võib riik kui omanik olla alati šantažeeritav, kas või naaberriigi poliitika poolt," vastas Atonen küsimusele, kas riik peaks osa Eesti Raudteest taas maha müüma.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077