9. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Torm tekitas New Yorgi metroos kaose

Eilse tugeva tormi ja vihmasadude tõttu tekkis New Yorgi metroos uputus, mistõttu kannatasid kõik Manhattanile suunduvad metrooliinid.

Probleem sai alguse hommikuse tipptunni ajal ning enamik sõite jäid endiselt hiljaks või tühistati veel õhtul, mil linnakodanikud töölt koju suundusid, kirjutas Reuters. Manhattanil tehakse metrooga iga päev umbes 7 miljonit sõitu.

"Sõitjad on hämmastunud, et (metroo)süsteem vihma tõttu nii haavatav on," ütles New Yorgi metrooliinide moderniseerimise eest seisva liikumise The Straphangers Campaign esindaja Gene Russianoff. "Me ei ela ju Gobi kõrbes."

Halb ilm tõi ka ühe surmajuhtumi. Linnapea Michael Bloombergi sõnul hukkus naine, kelle auto jäi üleujutuse tõttu lõksu ja sai seetõttu teiselt autolt löögi.

Kuberner Eliot Spitzer andis metropoli transpordiametile aega 30 päeva kahjustused üle vaadata ja seejärel lahendused välja pakkuda. "Tegemist oli süsteemi veaga," ütles Spitzer.

New Yorki viies linnaosas jäi tormi tõttu elektrita umbes 14 000 klienti. Kõige rohkem kannatas tormi käes Brooklyn, kus sai Bloombergi andmetel raskelt viga 40 maja ja 200 autot.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077