15. mai 2007

Tallinkiga sõitis tänavu aprillis pea kaks korda enam reisijaid kui mullu

Tallink Grupp vedas 2007. aasta aprillis 550 317 reisijat, mis on 88,6% rohkem kui aprillis 2006.

Kaubavedu suurenes 95,0% ning veetud sõiduautode arv 73.5%, teatas ettevõte börsile.

Tallinn-Helsingi liinil oli käesoleva aasta aprill üleminekuperiood, mistõttu jäi reisijate arv 6,4% väiksemaks kui möödunud aastal. Kasutusele võeti kiirem laev M/L Star, millega seoses müüdi eelmisel aastal liikluses olnud kiirlaevad Tallink AutoExpress 3 ja Tallink AutoExpress 4. Liinilt viidi ära ka M/L Meloodia ja teda asendanud M/L Vana Tallinn.

Eesti-Rootsi liinil toimunud ümberkorraldustega jäi reisijate arv siiski enam-vähem samasse suurusjärku, kasvades 3,7%.

Osalt mõjutas viimast ka Läti-Rootsi liini aktiivsem liiklus. Liini opereerimisega alustas Tallink 2006. a aprilli keskel ühe laevaga. 2007. aasta aprillis opereeriti liini terve kuu jooksul ning M/L Vana Tallinna lisandumisega kuu lõpus võimaldab igapäevaseid väljumisi mõlemal suunal. Seetõttu kasvas reisijate arv liinil poole võrra pea 23 000ni.

Soome ja Saksamaa vahelisel liinil olev M/L Superfast VII oli selle aasta aprillis mõnd aega dokis ja ei opereerinud kolm päeva. Samuti ei olnud liinil viis päeva M/L Superfast VIII, mis oli ajutiselt suunatud Eesti-Soome liinile. Nende asjaolude tõttu langes reisijate arv liinil 7,6%.

Tallinki tulemusi mõjutas ka see, et eelmise aasta aprillis ei olnud ettevõtte omanduses veel Silja Line'i liine.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077