15. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinkiga sõitis tänavu aprillis pea kaks korda enam reisijaid kui mullu

Tallink Grupp vedas 2007. aasta aprillis 550 317 reisijat, mis on 88,6% rohkem kui aprillis 2006.

Kaubavedu suurenes 95,0% ning veetud sõiduautode arv 73.5%, teatas ettevõte börsile.

Tallinn-Helsingi liinil oli käesoleva aasta aprill üleminekuperiood, mistõttu jäi reisijate arv 6,4% väiksemaks kui möödunud aastal. Kasutusele võeti kiirem laev M/L Star, millega seoses müüdi eelmisel aastal liikluses olnud kiirlaevad Tallink AutoExpress 3 ja Tallink AutoExpress 4. Liinilt viidi ära ka M/L Meloodia ja teda asendanud M/L Vana Tallinn.

Eesti-Rootsi liinil toimunud ümberkorraldustega jäi reisijate arv siiski enam-vähem samasse suurusjärku, kasvades 3,7%.

Osalt mõjutas viimast ka Läti-Rootsi liini aktiivsem liiklus. Liini opereerimisega alustas Tallink 2006. a aprilli keskel ühe laevaga. 2007. aasta aprillis opereeriti liini terve kuu jooksul ning M/L Vana Tallinna lisandumisega kuu lõpus võimaldab igapäevaseid väljumisi mõlemal suunal. Seetõttu kasvas reisijate arv liinil poole võrra pea 23 000ni.

Soome ja Saksamaa vahelisel liinil olev M/L Superfast VII oli selle aasta aprillis mõnd aega dokis ja ei opereerinud kolm päeva. Samuti ei olnud liinil viis päeva M/L Superfast VIII, mis oli ajutiselt suunatud Eesti-Soome liinile. Nende asjaolude tõttu langes reisijate arv liinil 7,6%.

Tallinki tulemusi mõjutas ka see, et eelmise aasta aprillis ei olnud ettevõtte omanduses veel Silja Line'i liine.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077