21. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

airBaltic kasvatas mullu ärikasumit 65%

2006. aasta head majandustulemused tugevdavad airBalticu positsiooni turul ning võimaldavad ettevõttel pakkuda uusi reisisihtkohti, teatas ettevõte.

"Hoolimata sellest, et turuseis on lennukite ja kütuse osas ebasoodne, on meie lennufirma teinud läbi julgustava tõusu. Hoolimata kütusehindade tõusust suudab airBaltic endiselt pakkuda soodsaid piletihindu," sõnas airBalticu president Bertholt Flick.

Ettevõtte reisijate arv kasvas möödunud aastal 37% 1,42 miljoni inimeseni. Pea samavõrra kasvas käive. airBalticu 2006. aasta kasum põhitegevusest ulatus 16,09 miljoni latini (355,4 miljoni kroonini), tõustes 65%. Netotulu jõudis sel aastal kasumisse: 2005. aasta 1,1 miljoni latise (24,3 miljoni kroonise) kahjumi asemel teenis ettevõte 4,3 miljonit latti (95,1 miljonit krooni) kasumit.

Lisaks hetkel käigusolevatele liinidele plaanib airBaltic 2007. aasta suvel avada uusi Riiast väljuvaid lennuliine: Hereklioni linna Kreeta saarel, Monastiri, Plama Mallorcale, Larnacasse, Rooma, Ateenasse, Dubaisse, Stavangeri ja Gomelisse. Samuti on airBalticul plaanis suurendada lendude arvu Pariisi, Barcelonasse, Moskvasse, Hamburgi, Berliini, Kiievisse, Peterburgi, Tbilisisse, Tel Avivi, Odessasse ja Milanosse. Ka on airBalticul plaanis avada neli uut lennuliini Vilniusest Brüsselisse, Zürichisse, Milanosse ja Rooma.

AIR BALTIC CORPORATION (airBaltic) on 1995. aastal asutatud aktsiaselts. Ettevõtte peamised aktsionärid on Läti riik (52,6%) ja SAS AB (47,2%). airBalticu lennukipargis on hetkel 16 lennukit. airBaltic pakub otselende kahest Baltikumi pealinnast: Riiast (33) ja Vilniusest (12). Samuti opereerib airBaltic otselendudega Kaliningradi ja Kopenhaageni vahel.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077