13. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Luksbuss hakkab reisijaid Riiga vedama

Alates märtsist alustab marsruudil Tallinn-Riia sõite esimene Hansabussi business-class bussiliin Balti riikides, teatas ettevõte.

Ühe suuna pilet maksab luksbussi esimeses salongis 450 ja veidi mugavamas teises salongis 500 krooni. Edasi-tagasi sõidu puhul on esimese salongi piletihinnaks 810 ja teises salongis 900 krooni.

Alates esimesest märtsist alustab tööd Hansabussi liin Tallinn Riga Business Line, mis sõidutab reisijaid marsruudil Tallinn-Riia-Tallinn, kasutades eritellimusel valmistatud äriklassi bussi. Uus liin on esimene sellelaadne Balti riikides, mis on keskendunud äriklientide mugavale teenindamisele, pakkudes võimalust reisides aega otstarbekalt kasutada.

"Tallinn Riga Business Line võimaldab reisijatel jõuda viie tunniga Riiga, mis on sama kiiresti kui lennukiga lennates, kuid kindlasti mugavam ja soodsam," kommenteerib AS Hansabuss juhatuse liige Neeme Tammis. Erinevalt lennutranspordist jäävad Tammise sõnul ära pikad ooteajad lennujaamades, pagasiga seotud probleemid ja muu sellega seonduv. "Sõites ärikohtumisele kas Riiga või Tallinnasse on reisijatel võimalik lugeda värskeid ajalehti, kasutada arvutit ja internetti, printida materjale ja süüa. Lisaks on võimalik bussis rentida täiesti eraldi seminariruum 10-le inimesele," lisab ta.

Tallinn Riga Business Line buss on spetsiaalselt ümberehitatud äriklassi mugavuste pakkumiseks. Bussis on 27 spetsiaalselt valmistatud mugavat istet, mis on osaliselt varustatud ka vajalike abipindadega sülearvutiga töötamiseks, samuti on bussis WIFI-ühendus interneti kasutamiseks kogu reisi vältel. Igal reisil on kaasas reisisaatja, kes nagu lennukiski igati sõitjat teenindab. Lisaks saab lugeda värskeid lehti ja majandusalaseid ajakirju, soovi korral vaadata filme või kuulata raadiost uudised. Hansabussil on kavas bussi sisse seada ka raamatukogu.

"Kuna paljude rahvusvaheliste ettevõtete harukontorid või esindused asuvad nii Tallinnas kui Riias, on sagedased sõidud Eesti ja Läti pealinna vahel vältimatud," kommenteerib lukukontserni ASSA ABLOY Baltikumi müügifirma AssaBalt AS turundusjuht Maigi Peeduli. "Praegustest reisivõimalustest lennuk on sellise lühikese vahemaa jaoks ebamugav ja autosõit ei anna võimalust samal ajal tööülesandeid täita ning aeg läheb lihtsalt raisku. Uue äribussi idee on just seepärast väga tervitatav, et annab võimaluse aja ratsionaalseks kasutamiseks ning viib mugavaslt kesklinna," lisab Peeduli.

AS Hansabuss on alates 1996. aastast tegutsev juhtiv bussitranspordi ettevõtte, mis koondab enda alla kaubamärgid Hansabuss, Hansabuss Latvia, Tallinn City Tour, Hansarent ja Mulgi reisid. Ettevõtte grupis töötab 228 inimest, s.h 154 bussijuhti, transpordi teenuseid pakutakse 150 sõidukiga. 2006. aasta konsolideeritud käive oli 107 miljonit krooni.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077