Autor: Logistikauudised.ee • 19. august 2019

Venipak avas Tartus senisest kaks korda suurema terminali

Kiirsaadetiste ettevõte Venipak avas laienemise käigus suuruselt teises Eesti linnas Tartus uue terminali pindalaga 1000 m². Ettevõtte tegevjuhi sõnul on uus terminal varasemaga võrreldes kaks korda suurem.
Venipakil oli Lõuna-Eesti piirkonnas juba pikemat aega vajadus kasutustele võtta suurem terminal.
Foto: Picasa

„Tartus eelnevalt kasutuses olnud terminali pindala oli vaid 500 m² ning viimastel aastatel märkimisväärselt kasvanud saadetiste arvu tõttu oli Lõuna-Eesti piirkonnas juba pikemat aega tarvis kasutustele võtta suurem terminal. Tartu terminal on äärmiselt tähtis pakkide sujuvaks kokkukogumiseks ja kohaletoimetamiseks nii riigi idaosas kui ka ülejäänud Eesti piirkondades,“ rääkis ettevõtte tegevjuht Justas Šablinskas.

Venipaki poolt veetavate saadetiste arv kasvas käesoleva aasta II-kvartalis tervelt 37 % võrreldes möödunud aasta II-kvartaliga.

„Tartu terminali laiendamine oli meil juba ammu plaanis seda just suuresti kasvanud veomahu tõttu. Tänu uuele terminalile saame teenindada tunduvalt rohkem kliente ja pakkuda paremaid töötingimusi nii meie kulleritele kui ka teistele töötajatele,“ ütles Šablinskas.

Ettevõtte tegevjuht loodab, et uues terminalis sorteeritakse aastas üle 50% enam saadetisi: „Tänu uue terminali laiendamisele loodame, et tööviljakus kasvab kuni 500 tuhande saadetiseni aastas. Osa saadetistest liigub mitte ainult Eesti territooriumil, vaid ka naaberriikidesse Lätti ja Leetu. Möödunud aastal alustasime äritegevust Poolas ning allkirjastasime koostöölepingu Lufthansa-ga kiirsaadetiste transportimiseks Ameerika Ühendriikidesse. Kõik need toimingud aitavad kaasa, et saaksime pakkuda oma klientidele suuremat teenuste valikut ning seetõttu tekkis vajadus parendada olemasolevat taristut.“

„Aasta algusest on meie Eesti meeskonnaga liitunud 20 uut kullerit ja mitmeid teisi töötajaid. Uute töötajate värbamine on seotud nii Tartu terminali laiendamisega kui ka sellega, et 1. juulist alustasime Tallinnas Same Day Delivery teenuse elluviimist. See tähendab, et Tallinnas jõuavad saadetised adressaatideni samal tööpäeval,“ ütles Šablinskas.

Venipaki tegevjuht mainis, et järgmisel kahel aastal ei kavatseta investeeringuid Eestis vähendada: „Järgneva viie aasta jooksul on plaanitud teha suuri investeeringuid, et saaksime laiendada oma infrastruktuuri ning jätkata investeerimist ka edaspidiselt tarnekvaliteedi ja kiiruse parendamiseks. Planeerime, et lähima viie aasta jooksul küündivad Venipaki investeeringud ainuüksi Eestis 1 miljoni euroni.“

Venipak on üks suurimaid kiirsaadetiste veoteenuse pakkujaid Balti riikides, mis arendab tegevust Leedus, Lätis ja Eestis ning omab esindusi nii Poolas kui ka Saksamaal.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077