Autorid: Karl-Eduard Salumäe, Kristjan Kurg • 10. november 2023

Varude Keskuse juht loodab, et Pakrineeme sadamasse ujuvterminali tooma ei pea

Pakrineeme sadam on alates talvest valmis veeldatud maagaasi ujuvterminali küll vastu võtma, kuid tegelikult peaks Eesti LNG-terminalita hakkama saama, rääkis Eesti Varude Keskuse juhatuse esimees Ando Leppiman.
Eesti Varude Keskuse juhatuse esimees Ando Leppiman
Foto: Andras Kralla

“Riigi gaasi varustuskindluse või energiajulgeoleku vaates on pigem hea, kui me seal ujuvterminali ei näe. See tähendab seda, et turg toimib sellisel viisil, nagu ta tänasel päeval peabki toimima,” rääkis Leppiman ja viitas, et Eestil on varud Lätis ja Leedus ning kui Soome gaasitoru saab korda, on võimalik ka põhjanaabrite juurest gaasi tuua.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077