Heiti Mering • 26 märts 2020
Arvamused
Ainult tellijale

E-veoseleht kaitseb nii pettuste kui viiruse eest

Paberil põhinev logistikasektor on oht turvalisusele, töötajate tervisele ning lisaks kõigele röövib see ka ettevõtjatelt raha. E-veoselehe ühtse standardi kehtestamine peaks saama Euroopa Liidus üheks olulisemaks prioriteediks, kirjutab oma arvamusloos Accelerate Estonia rahvusvaheliste kaubavedude digitaliseerimise projektijuht Heiti Mering.

Accelerate Estonia rahvusvaheliste kaubavedude digitaliseerimise projektijuht Heiti Mering.  

E-veoselehe rakendamine meenutab natuke e-arvete süsteemi arengulugu, kus riigil kui hankijal kulus aastaid, et jõuda ühtsete standarditeni ja kehtestada reeglid teenusepakkujatele hangetes osalemiseks. Maanteeamet teeb kindlasti tänuväärset tööd ja lähtub e-veoselehe kohustuslikuks muutmisel oma vajadustest, kuid riigiasutusena peaks protsessi olema kaasatud rohkem osapooli, sest ka täna on sarnase teenuse osutajaid Eestis mitu. Samas on Maanteeameti esimestes hangetes nõutud lahendus vaid ühe teenusepakkuja poolt loodud.

VORMISTA SOODUSHINNAGA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • Ligipääsu Logistikauudised erilehe PDFidele
 • Ligipääsu Transpordi ja logistika infolehele
 • Jaga lugu:
  LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

  Logistikauudised.ee toetajad:

  Tõnu Tramm
  Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
  Ana Tilkson
  Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150