Autor: Logistikauudised.ee • 14. mai 2024

Fokker hakkab koos airBalticuga arendama vesinikul töötavat reisilennukit

Hollandi lennundusettevõte Fokker Next Gen N.V. ja Air Baltic Corporation AS teatasid koostööst hakata arendama uue põlvkonna vesinikul töötavat lennukit.
Uus lennuk võib hakata reisijaid vedama aastal 2035.
Foto: airBaltic

Fokker Next Gen on tuntud oma innovaatiliste lennukidisainide poolest ning ettevõte arendab ühtlasi ka vedelat vesinikku põletavat mootorit, mis on mõeldud uuele 120-150 istekohaga kitsakerelisele lennukile. Lennuki eeldatav kasutuselevõtt on planeeritud aastaks 2035 ja see suudab läbida kuni 2500 kilomeetrit ühe tankimisega.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077