Autor: Tõnu Tramm • 27. veebruar 2024

IRU: “Aitab! Sõnavabadus ei võrdu hävitamisvabadusega!”

Põllumeeste protestid üle Euroopa on tõsiselt häirinud kaupade normaalset liikumist, rünnatakse veokeid ja hävitatakse koormaid ja seda sageli politsei ükskõikse pilgu all. Veokijuhid on võetud sisuliselt pantvangi ning transpordifirmade kulud aina kasvavad, nendib rahvusvaheliste maanteetranspordiettevõtete liit IRU.
Põllumeeste protestide alla kannatavad kõige enam kahju mitte milleski süüdi olevad transpordi- ja logistikafirmad.
Foto: IRU

Viimastel kuudel toimunud põllumajandussektori protestilaine kasutab üle kogu Euroopa sarnast taktikat: blokeeritakse peamisi kaubateid, sealhulgas maanteid, piiripunkte, logistikakeskuseid ja sadamaid. Sellise tegevuse ainus eesmärk on häirida transporti ja peamist kahju kannatavad mitte milleski süüdi olevad transpordifirmad, teatab IRU oma pöördumises.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077