Autor: Logistikauudised.ee • 4. juuli 2023

Esimesel poolaastal müüdi Eestis 14076 uut autot. Emissioonimäärade kohta küsitakse aina enam

Maanteeameti andmetel müüdi esimesel poolaastal Eestis kokku 12 236 uut sõiduautot ning 1840 uut tarbesõidukit, mis on 864 võrra rohkem kui mullu samal perioodil.
Alternatiivkütustega sõitvate autode osakaal aina kasvab.
Foto: Andras Kralla

Enimmüüdud automark mõlema kategooria lõikes on Toyota, teatas maanteeamet. Alternatiivkütuste osakaal üha kasvab. Autoeksperdi Arno Sillati hinnangul on uute sõidukite registreerimine küll kerges tõusus võrreldes eelmise aastaga, kuid sellele vaatamata on müüginumbrid madalad nii Eestis kui ka mujal Euroopas. „Üldine tootmisvõimekus on täna kindlasti suurem, kui müüginumbrid peegeldavad, ning seda põhjustab osaliselt elektriautode kättesaamatus, mis on tingitud tooraine puudusest," märkis Sillat.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077