Autor: Logistikauudised.ee • 23. veebruar 2023

Paanikaks pole põhjust: tavamootoriga autod ei kao veel nii pea

Eesti autoostjad ei peaks muretsema Euroopa Parlamendi määruse pärast keelustada 12 aasta pärast uute bensiini- ja diiselmootoritega sõiduautode ning kaubikute müük, sest see otsus ei puuduta kasutatud autosid, mida enamik meie inimesi tegelikult ostab, rahustab Coop Panga Liisingu juht Martin Ilves.
Kui kunagi kauges tulevikus sisepõlemismootoriga auto otsa lõppevad, on elektriautod juba nii võimekad, et keegi ei tahagi enam muud.
Foto: Andras Kralla

Euroopa Parlamendi otsus ei tähenda seda, et homsest peavad kõik hakkama sõitma kallite elektriautodega. See oli eelkõige suunis autotootjatele, et alates 2035. aastast ei saa nad Euroopa Liidus enam müüa süsinikheidetega uusi sõiduautosid ja väikeveokeid ning peavad oma tootmise ümber orienteeruma aku- ja kütuseelementsõidukitele.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077