Autor: Tõnu Tramm • 27. jaanuar 2023

Galerii: Autovedajate Aastakonverents 2023

Neljapäeval, 26. jaanuaril, sai avastardi Logistikauudised.ee teemaveebi konverentsihooaeg, kui toimus 11. Autovedajate Aastakonverents. Saalis oli rekordiline arv osalejaid, mis tõestas fookuses olnud tööjõu ja pikemate veoste teele lubamise teema aktuaalsust.
Noorte juhtide pealekasvu teemat lahkas Viljandi Kutsehariduskeskuse juht Tarmo Loodus.
Foto: Raul Mee

Konverentsil tõdeti, et Eesti demograafiline olukord on viinud transpordisektori olukorda, kus sarnaselt paljudele teistele riikidele on raske hakkama saada ilma välistööjõuta. Paraku jäävad valikud aina ahtamaks ning lisaks ukrainlastele oleme ilma jäämas ka Valgevene juhtidest.

Kuidas koolitada juurde uusi veokijuhte kohapeal nii, et nad tõepoolest ka sektorisse tööle jääks, rääkisid Autoserti juht Lenno Põder, Viljandi Kutehariduskeskuse juht Tarmo Loodus ning Tripod partner ja tegevjuht Maria Veltmann.

Päeva tipuks kujunes Soome Transpordi- ja Kommunikatsiooniagentuuri Traficom esindaja Otto Lahti ettekanne sellest, millised on Soome kogemused pikemate veostega, mis Eestis vaatamata aastatepikkustele aruteludele pole siiani sõiduluba saanud.

Kõikidest teemadest saab juba lähiajal pikemalt lugeda logistikauudiste teemaveebist.

Vaata galeriid Autovedajate Aastakonverentsilt:

26JAN2023 Autovedajate aastakonverents 2023 . Foto autor Raul Mee
Foto: Raul Mee
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077