Autor: Tõnu Tramm • 9. detsember 2022

Galerii: Logistika Aastakonverents 2022

8.detsembril toimus traditsiooniline logistika-aastat kokku võttev Logistika Aastakonverents 2022, mille alapealkiri oli „Ümber Venemaa“. Kuidas korraldada logistikat pärast sõja puhkemist ning milline on erinevate sektorite äriplaan tulevaks aastaks? Need olid peamised teemad, mis seekord luubi alla võeti. Loomulikult kuulutati välja ka Aasta Logistikategu 2022.
Saali sisse sõitnud isejuhtiv robotkuller Clevon tõi DPD Eesti tegevjuhile Remo Kirsile käsimikrofoni.
Foto: Raul Mee

Konverentsi avasõnad ütles veebi vahendusel otse Brüsselist Euroopa Komisjoni liikuvuse ja transpordi peadirektoraadi peadirektor Henrik Hololei, kelle sõnul on prognoose teha praegu väga raske ja keerulised ajad jätkuvad.

"Suurem osa meist on minu hinnangul sisenenud ja jätkab sisenemist perioodi, mis on kõige ettearvamatum, kui arvestada seda, mis meie ümber toimub - olgu see siis geopoliitiliselt või majanduslikult. Meie elu on niivõrd volatiilne ja asjad arenevad kiiresti. Tegemist on väga väljakutsete rohke perioodiga," hindas Hololei.

Sama tõdesid suures osas ka ülejäänud konverentsil esinenud logistikaettevõtete juhid, ning milline saab olema aasta pärast toimuva logistika aastakonverentsi alapealkiri, ei osanud mitte keegi aimata.

Päeva tippsündmuseks kujunes Aasta Logistikateo välja kuulutamine, milleks žürii üksmeelsel otsusel sai MTÜ Slava Ukraini humanitaarabi korraldamise eest sõjapiirkonda, millega MTÜ asutaja ja tegevjuhi Johanna-Maria Lehtme sõnul kaasneb riske, mida võib sõna otseses mõttes käsitleda elu ja surma küsimusena.

Logistikauudiste lugejate lemmikuks sai DPD Eesti esimene pakiveotarne isejuhtiva mehitamata pakiveorobotiga Clevon, mis sõitis konverentsisaali tuues DPD Eesti juhi Remo Kirsile „saadetise“, ehk mikrofoni.

Eriauhinna, „Aasta Suunamuutja“, pälvis Euronicsi robotladu. Teatud mõttes võib seda auhinda käsitleda ka kui „Aasta müüdimurja“ tiitlit, sest Euronics murdis aastaid valitsenud müüdi, et Eestis ei ole oma väiksuse tõttu mitte kunagi otstarbekas ladusid robotiseerida.

Vaata pildigaleriid konverentsist:

8DEC2022 Logistika aastakonverents 2022 . Foto autor Raul Mee
Foto: Raul Mee
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077