Autor: Tõnu Tramm • 12. mai 2022

Väikelennuväljade lende hakatakse kaugjuhtima Tallinnast

Neljapäeval, 12. mail, esitleti Lennuliiklusteeninduses irdtorni – uut Eestis loodud tehnoloogilist lahendust, mis võimaldab Eesti lennuväljadel toimuvaid lende koordineerida Tallinnas asuvast juhtimiskeskusest. Kuressaare lennuvälja videopilti saab täna juba distantsilt näha, esimene lennuväli, millele hakatakse osutama lennuliiklusteenust irdtornikeskusest, on Tartu.
Huvilised said Tallinnas oma käega uut kaugjuhtimissüsteemi katsuda ja vaadata 360 kraadi kaameratega kaetud Kuressaare lennujaama videopilti.
Foto: MARILIN LEENURM

Irdtorni tehnoloogia võimaldab osutada lennuliiklusteenust ühest keskusest samal ajal mitmel lennuväljal. Lennuväljadele on rajatud kaameratega tornid, mis pakuvad 360kraadist vaadet lennujuhile, kes vaatleb seda suurtelt ekraanidelt.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077