Autor: Tõnu Tramm • 21. jaanuar 2022

Transpordiamet hoiatab erakordselt raskete ilmaolude eest, eriti põhja-Eesti piirkonnas

Transpordiamet kehtestas 21. jaanuaril Lääne- ja Ida-Virumaa ning Rapla- ja Harjumaa riigimaanteedel rasketest ilmaoludest tingitud erilise hoolderežiimi ning kutsub liiklejaid üles äärmisele ettevaatusele.
Liiklusolud on täna keerulised, eriti Virumaal.
Autor: Andras Kralla

Lääne-Viru ja Ida-Viru põhjaranniku teeolud on rasked – fikseeritud on tuulepuhangud 18 m/s ning lumesadu muutub järjest tihedamaks, teatab Transpordiamet. Rasketest ilmaoludest tingitud eriline hoolderežiim tähendab, et teehooldajatel kulub hooldetöödeks rohkem aega kui tavaoludes. Rasketest ilmaoludest tingitud olukorra lõppu prognoositakse alles õhtuks kell 19.00.

Kell 12 kehtestati rasketest ilmaoludest tingitud erilise hoolderežiimi lisaks Virumaale ka Harjumaa ja Raplamaa riigimaanteedel, kuna fikseeritud on tuulepuhangud 18 m/s ning lumesadu muutub järjest tihedamaks.

Transpordiamet soovitab praeguste ilmaoludega maanteedel liiklemist vältida. Kui sõitu hilisemaks ajastada pole võimalik, tuleb sõidukijuhil olla äärmiselt ettevaatlik ja valida teeoludele vastav sõidustiil. Lubatud suurim sõidukiirus ei ole liiklejatele kohustuslik. Tuisusel maanteel liigeldes tuleb hoida ohutut pikivahet ning vältida möödasõite.

Eile, 20. jaanuari õhtul juhtus talvistes teeoludes raske liiklusõnnetus Tallinna-Tartu maanteel Järvamaal, kus veoki ja kaubiku kokkupõrkes hukkus kohapeal kaubikujuht. 21. jaanuari hommikul juhtus liiklusõnnetus Lääne-Virumaal Haljala lähedal, kus põrkasid kokku veok ja sõiduauto. Viimase juht toimetati haiglasse, liiklus Tallinna-Narva maanteel suunati ümber.

Tee- ja sõiduolusid saab jälgida portaalist Tarktee.ee.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077