Autor: Logistikauudised.ee • 17. jaanuar 2022

Torm pärssis praamiühendust Hiiumaaga, päästeamet sai üle 200 väljakutse

Tormi ja tugeva tuule tõttu jäi täna, 17. jaanuaril, ära kell 10 ära väljumine Rohukülast ning kell 11.30 väljumine Heltermaalt, samuti jäid ära 13.30 väljumine Rohukülast ning 15.15 väljumine Heltermaalt, teatas TS Laevad. Sealt edasi on tavapärane liiklus taastunud.
Hiiumaa ja mandri vahel seilav parvlaev Leiger.
Foto: Andras Kralla

TS Laevad teatas tööpäeva lõpus, et tavapärane parvlaevaliiklus Hiiumaa liinil on taastunud.

Kell 15.30 Rohukülast väljunud laev sai peale võtta kõik sadamasse tulnud sõidukid, samuti ei jätnud kell 17.15 Heltermaalt väljunud laev kedagi sadamasse ootama.

Saartelt alanud torm liikus üle kogu Eesti, kuid jäi sisemaal kardestust väiksemaks. Päästjad said tormikahjude kõrvaldamiseks täna üle 200 väljakutse, peamiselt Lääne- ja Põhja-Eesti piirkonnas.

Kõige enam said ennelõunal tugevnema hakanud tormituultest põhjustatud väljakutseid Lääne-Eesti saarte ja Harjumaa päästjad, teatas päästeamet. Edasi tabasid tugevamad tuuled Raplamaad, kust torm suundus lõunasse ja hakkas üles näitama vaibumise märke. Inimohvrite kohta päästeametil infot ei ole. Peamiselt tuli päästjatel vaeva näha teedele või elektriliinidele langenud puude eemaldamisega. Siin-seal said majade katused ka viga ja paaril korral sattusid õnnetustesse autod.

Allpool kokkuvõte regioonide kaupa suuremate sündmuste ja arvudega.

Põhja päästekeskus – 81 väljakutset.

• Kahel korral vandusid tugevale tuulele alla valgusfoorid Tallinna kesklinnas.

• Koplis murdus puu trammiteele, mis peatas liikluse.

• Endla tänaval ning Kreutzwaldi tänaval murdis tuul tükid katusest ning Kreuzwaldi tänaval tekkis ohu kõrvaldamiseks vajadus evakueerida ka läheduses parkinud sõidukid.

• Viimsis läks lendu batuut, mis napilt enne kätte saadi, kui see liiklusesse paiskunud oleks

• Veel said ühel õnnetusel murdunud puu tõttu tõsiseid kahjustusi sõiduauto ning ühel korral ka eramaja aed.

Lääne päästekeskus – 84 väljakutset.

• Kella 9.47 ajal kukkus Saaremaal Koikla külas suur puu maja katusele. Maja katus sai kannatada.

• Kella 9 ajal hommikul viis Kuressaares Pargi tänaval tuul ära endise lastekodu maja katuse. Päästjad saagisid katuse ketaslõikuriga väiksemaks ning tõmbasid ohutumasse kohta tee äärde. Objekti valdaja tegeleb ise olukorra lahendamisega edasi.

• Saaremaal sai hommikul tormituulte tõttu vigastada kolm sõiduautot - nii Kaali, Karida kui Paevere külas sõitsid autod vastu teele kukkunud puudele. Autod said kergemaid vigastusi, inimesed jäid õnnetustes terveks. Metskülas murdus korraga maha kaheksa puud, mis teelt eemaldada tuli.

• Hiiumaal Valgu külas kukkus teele kolm puud korraga ning Luidja külas kaks puud korraga. Puudest tekkinud takistuste taha jäid pidama nii libedusetõrje autod kui ka liinibuss. Pääsytjad aitasid puud eemaldada.

Lõuna päästekeskus – 30 väljakutset.

Suuremaid õnnetusi ei registreeritud.

Ida päästekeskus – 8 väljakutset.

• Tapa vallas Kullenga külas murdus Lääne-Virumaal elektripost, mille tagajärjel jäid elektriliinid rippuma maast 5 meetri kõrgusele. Rippuvad liinid ohustasid liiklejaid ja ohu likvideerimiseks oli vaja nii politseipatrulli kui elektrikute abi.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077