Autor: Tõnu Tramm • 25. november 2021

Aasta logistikategu on üle-Eestiline Selveri kojukandeteenus

Tänasel Logistika Aastakonverentsil kuulutati juba 20. korda välja Aasta Logistikategu 2021, milleks sai Selveri üle-Eestiline kojukandeteenus. e-Selver sai konkurentsitult enim hääli ka logistikauudiste lugejatelt.
Selveri juhatuse liige Kristi Lomp aihinda le võtmas.
Foto: Raul Mee

Selveri juhatuse liige Kristi Lomp tunnistas konverentsil logistikategu tutvustades, et tegemist ei ole üksnes e-poe ja kullerteenuse ühildamisega, vaid tuleviku kaubandusmudeli esimeste sammudega, mille põhiline investeering on erinevad digitaalsed lahendused.

„Seniste investeeringu eest IT-lahendustesse oleks me saanud püsti vähemalt ühe korraliku tavapoe, kuid me usume siiralt, et see on tuleviku kaubandusmudel, mille arengut koroonakriis üksnes kiirendas,“ lausus Lomp, kes tunnistas, et pidevaid katsetusi ja uuendusi tuleb teha igapäevaselt.

Kui varem oli Selveril üks keskne komplekteerimiskeskus, siis nüüd on tavapoodide juures 12 komplekteerimiskeskust üle-Eesti, mis oluliselt kiirendab kogu logistikat. Algselt telliti kullerteenus sisse koostööpartneritelt, kuid õige pea saadi aru, et mõistlikum on osta enda kaubikud ja hakata ise kaupa laiali vedama.

Uute ärimudelitena on Selver juba alustanud äriklientide teenindamist ja seda mitte üksnes kontorites vajaminevate toiduainete, vaid ka igapäevaste kontoritarvete jms näol. Kokku on e-teenusega igapäevaselt seotud mitusada inimest ja huvi selle vastu kasvab jõudsalt.

Selveri e-poe kojukandeteenus muutus esimesena üle-Eestiliseks, ehk kogu mandri-Eesti ja suursaared Muhu-, Saare- ja Hiiumaa. Teadaolevalt ei ole samalaadset näidet tuua ei lähiriikidest, ega isegi kogu maailmast. Ülikiire laienemine toimus elutähtsaks muutunud teenusele keset koroonakriisi, mille järele on olnud suur nõudlus peale suurlinnade kõikjal, ka kõige pisemates külades üle Eesti.

Aasta Logistikateo kolme finalisti esindajad: Tarmo Rei HKScanist, Kristi Lomp Selverist ja Alan Vaht Alexelast. Võitjaks ja lugejate lemmikuks pärjati AS Selver.
Foto: Raul Mee

Kolme finalisti hulgas olid veel Alexela nutikas elektriautode laadimisvõrgustik ja HKScani uus logistikakeskus. Kokku laekus tänavusele konkursile 11 kandidaati, finalistid selgusid žüriiliikmete lihthäälte enamusena.

Žüriisse kuulusid: Tarneahelaühing Prolog juhatuse esimees Tõnis Hintsov, Prolog tegevjuht Peep Tomingas, Logistikauudiste teemaveebi juht Tõnu Tramm, Äripäeva ekspordi ja logistika teabevara peatoimetaja Fred Märtsoo ning Tööstusuudiste teemaveebi juht Harro Puusild.

Aasta Logistikategu 2021 kandidaadid

Alexela nutikas laadimisvõrgustik

DPD postiindeks

DPD roheline viimane miil

Feeporti massdeklareerimise rakendus

HKScani uus logistikakeskus

Katoen Natie logistikaterminali laiendus Muugal

MyDello logistikaplatvorm

Omniva ja Vok Bikes’i elektriliste kaubarataste pilootprojekt

Scanfil OÜ FramePick

Selveri üle-Eestiline kojukandeteenus

TLT gaasibusside tanklad

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077